Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 11.04.2014.
17:39
Beta A

Nikolić: Građani Srbije podržavaju evropske integracije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, tokom razgovora sa šefom delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkolom Devenportom, istakao da je podrška građana Srbije evropskim integracijama neupitna.

Odnosi Srbije i EU su izvanredni: Nikolić i Devenport
 

Nikolić je istakao da je srpska vlada i u tehničkom mandatu po redovnoj dinamici otvarala pregovaračka poglavlja za pristupanje EU, saopšteno je iz kabineta presednika Srbije.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Nikolić je rekao da je za to neophodan novi institucionalni okvir.

"Razgovori sa Prištinom treba da dobiju novi insitucionalni okvir, koji treba da usvoji Skupština Srbije, zato što su u međuvremenu nastale nove okolnosti i formirana je vojska Kosova koja je potpisala sporazum sa Albanijom, što je nedopustivo", naglasio je Nikolić.

Kada je reč o formiranju nove srpske vlade, predsednik Srbije izvestio je šefa delegacije EU da će razgovarati sa svim predsednicima parlamentarnih stranaka i da će odgovornost za personalna i druga rešenja potpuno prepustiti novom mandataru, piše u saopštenju.

Devenport je naglasio da su odnosi Srbije i EU izvanredni i da oni, nakon što što su 21. januara počeli pregovori o pristupanju Srbije EU, imaju jedan novi kvalitet i intenzitet.

"Veoma je pozitivno što su i u tehničkom mandatu održane dve runde dijaloga sa Prištinom", naglasio je šef delegacije EU i dodao da se nakon formiranja vlade očekuje impementacija svih strategija i akcionih planova na sprovođenju reformi.

Predsednik Srbije naglasio je da više od 50 odsto građana Srbije podržava evrointegracije, ali da istovremeno očekuju i konkretan boljitak, a Devenport je dodao da je Evropska investiciona banka uložila tri milijarde evra i odobrila još dve, kao i da bi to više trebalo promovisati i o tome upoznati građane Srbije, navedeno je u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 11.04.2014. 17:43
Грађани Србије НЕ ЖЕЛЕ у ЕУ која је ОКУПИРАЛА СРБИЈУ .
Petak 11.04.2014. 18:25
Odakle vam ta informacija gosin Nikolicu ?
Ponedeljak 28.04.2014. 17:01
Hahaha, jesu li predsednička doživotna plata i beneficije pride bile uslov da tako pričate? Možda ste zato štrajkovali glađu? Lako je vladati nepismenim narodom i držati ga u strahu od izolacije, kao nekad što je komunistačka Srbija sa prokletnicima D. Markovićem i P. Stambolićem savijala kičmu pred tekovinama bratstva i jedinstva, tako nas i vi terate da savijamo kičmu pred tekovinama evrointegracija, inače, izolacija, nema investicija, vraćanje u 20. vek, itd...Lako je vladati nepismenim narodom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online