Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 15.04.2014.
08:05
D. Dekić - Vesti A

Ruski orden spasao Bajatovića?

Dušan Bajatović, generalni direktor Srbijagasa, potvrdio je ordenom za borbu protiv terorizma kojim ga je u sedištu ovog javnog preduzeća odlikovao Ruski parlamentarni centar Celovita bezbednost otadžbine Vojne pravoslavne misije Zagranične ruske pravoslavne crkve, dobre veze s Moskvom uoči nove preraspodele funkcija u državi, odnosno, sve glasnijih priča da će naprednjaci i socijalisti ponovo formirati vlast.

Zahvalan prijateljima: Dušan Bajatović i predstavnici ruskog centra Celovita bezbednost otadžbine
 

Stara-nova vlast SNS-a i SPS-a bi prema saznanjima "Vesti" u krugovima bliskim lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću mogla da bude obnarodovana već danas, a ako se ostvari dosadašnji dogovor premijer Ivica Dačić bi se preselio u fotelju ministra spoljnih poslova.


- Prema dosadašnjim dogovorima socijalisti bi dobili još jedan resor koji bi vodila dosadašnja ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović - kaže naš sagovornik koji nije mogao da precizira ostaje li potpredsednica SPS-a u istom resoru.

Jačao bratske odnose

Predsednik Komiteta za dodelu ordena Igor Jevgenevič Smikov istakao je da je Bajatović odlikovan na predlog parlamentarne grupe ruskog parlamenta i zbog velikog doprinosa na jačanju bratskih odnosa ruskog i srpskog naroda.
- Plan je bio da se Bajatoviću orden uruči u parlamentu Rusije, ali to zbog nekih tehničkih formalnosti nije realizovao, pa smo posetu Srbiji iskoristili da mu uručimo priznanje - kazao je Smikov.

Takva preraspodela karata ide naruku Bajatoviću jer je javna tajna da po svaku cenu želi da na vlasti ostane dosadašnja koalicija i on zadrži direktorsko mesto zbog kojeg je sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović skoro dve godine u opakom klinču.


Nedavno ju je, otvorenim priznanjem da je "ruski čovek", i ozbiljno naljutio. Toliko da je požurila da odgovori da takve priče mogu loše uticati na odnose Srbije i Rusije. Pride i da mu poruči da "svako može da želi šta hoće", ali da će nova Vlada ući u reformisanje Srbijagasa.


Bajatović ne haje, već s ordenom na grudima, u osvrtu na jake poslovne veze dve zemlje, akcentira Srbijagas kao jednu od najjačih spona.


- Srbijagas sa partnerima iz Rusije radi na gasovodu Južni tok, skladištu gasa Banatski Dvor - kazao je on i ambiciozno najavio plan otvaranja zajedničkog rusko-srpskog osiguravajućeg preduzeća.


Budući da je poput Bajatovića i ministarka energetike juče izrazila želju da ostane na čelu tog resora i da niko u ovom dvojcu nema namere da se povuče, nije isključeno ni ubuduće njihovo rvanje oko iste fotelje.

Rusi odlikovali Bajatovića


Da će Aleksandar Vučić biti taj koji odlučuje ko će u vlasti gde zasesti, za "Vesti" ukazuje politički analitičar Dragoljub Anđelković.


- Može svako da želi neku funkciju, ali je Vučićeva volja presudna. Za Bajatovića je štetno da priča kako je ruski čovek, jer je daleko od toga da Rusija sve radi preko njega, pošto državna politika ne može da se svede na pojedinca - kazao je Anđelković koji smatra da ni za Rusiju nije dobro Bajatovićevo isticanje da je njihov, jer ga u javnosti prati negativan imidž, zbog poslovanja ovog javnog preduzeća.
 

Tadić otpao

Izvor "Vesti" kaže da je Vučićeva "priča" sa liderom Nove demokratske stranke i bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem "otpala". Ukazuje da je taj dogovor hteo da "pripomogne" nekadašnji nemački kancelar Gerhard Šreder, kao Tadićev prijatelj kome je bivši predsednik Srbije 2013. izašao u susret podrškom predizbornim aktivnostima njegove supruge Doris Šreder-Kepf uoči izbora za pokrajinski parlament Donje Saksonije.
- Treba da se desi neviđeno čudo, pa da tadićevci naprasno uskoče u vlast - kaže naš sagovornik.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.04.2014. 08:49
orden za borbu protiv terorizma-teroristi...?!?..Pa on od oktobra 2008.neprestano teroriše kasu Srbijagasa....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online