Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 15.04.2014.
00:42
b A

"Kosovo nema šta da krije o trgovini organima"

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je danas u Rimu da Kosovo nema šta da krije u vezi sa optužbama za trgovinu ljudskim organima krajem 1990. godina i da je spremno da odgovori na te optužbe.

Da li su im baš "čiste ruke": Enver Hodžaj
 

"Spremni smo da odgovorimo na te optužbe, kako bi jednom zauvek zatvorili to poglavlje koje šteti imidžu zemlje", rekao je Hodžaj za agenciju Ansa u Rimu, gde će se sutra sastati sa ministarkom spoljnih poslova Frederikom Mogerini.

"Nećemo to učini pred međunarodnim sudom, već pred specijalnim sudom koji će imati dva sedišta, jedno u Prištini i drugo u nekom gradu izvan Kosova", dodao je Hodžaj.

Izvestilac Saveta Evrope, švajcarski poslanik Dik Marti objavio je 2010. godine u svom izveštaju da su visoki zapovednici Oslobodilačke vojske Kosova bili umešani u trgovinu organima Srba i drugih zarobljenika tokom, i posle sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine. Enver Hodžaj je za Ansu rekao da se još ne zna kada će sud koji bi ispitivao te optužbe zasedati i kakav će biti njegov sastav, ali je izrazio uverenje da će biti u potpunosti integrisan u pravosudni sistem Kosova.

Pročitajte još:

Da li će istraga da dođe i do Tačija

* Sudiće se i Tačiju?

* "Kosovo da odobri osnivanje Specijalnog suda u inostranstvu"

* Oni su navodno na spisku osumnjičenih za ratne zločine

* Priština u strahu: Jahjaga sad traži osnivanje Specijalnog suda za ratne zločine

Kosovski ministar je rekao da će tema njegovih sutrašnjih razgovora u Rimu biti, između ostalog, i naredna runda pregovora Prištine i Beograda u Briselu, za koju još nije zakazan datum.

"Kosovo se nada i da će "biti u mogućnosti da sklopi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU do sredine juna ove godine" i da privuče "mnogo više italijanskih investitora", dodao je Hodžaj. "Italija je već sada veoma prisutna u Albaniji, Srbiji i Crnoj Gori. Ali mi imamo najbolju klimu za investicije u regionu, uključujući i zakone koji štite investitore", rekao je Hodžaj.

On je dodao da je za budućnost Kosova ključno i pitanje viza, jer stanovnici Kosova jedini u Evropi moraju da imaju vize da bi slobodno putovali što, kako je ocenio, krši njihova ljudska prava. Priština, prema rečima Hodžaja, očekuje da će Italija to pitanje staviti na dnevni red kada 1. jula preuzme polugodišnje predsedavanje
Unijom.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.04.2014. 02:23
"Kosovo nema šta da krije o trgovini organima" -------------------------------------- Наравно, чупали сте органе и трговали њима, шта да се крије...
Utorak 15.04.2014. 02:27
Cuj kosovo nema sta da krije, niste valjda sve dokaze popalili?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online