Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Sreda 16.04.2014.
11:30
Srna A

Kandić: Nema dokaza da je Ivanović kriv

Koordinator inicijative za Rekom Nataša Kandić tvrdi da nisu pronađeni podaci koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović učestvovao u bilo kakvim zločinima na Kosovu i Metohiji.

Protiv Ivanovića samo reč dokazanog lažova: Nataša Kandić
 

Kandićeva je rekla da je to utvrđeno tokom obimnog istraživanja u okviru projekta "Kosovska knjiga pamćenja", čiji je cilj da popiše sve žrtve - civilne, policijske i vojne, koje su stradale na Kosmetu krajem devedesetih godina prošlog veka.

Ona je za "Politiku" rekla da Ivanovića jedino tereti izjava Halita Beranija, predsednika Odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Kosovskoj Mitrovici, izrečena na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu. List navodi da su Beranija svojevremeno diskreditovali novinari američkog "Volstrit džurnala", koji su otkrili da je izmišljao zločine nad Albancima.

Oni su ga opisali kako bivšeg glumca, koji je za vreme rata satelitskim telefonom hranio strane medije i diplomate poluistinama o stradanju Albanaca. Novinari "Volstrit džurnala" pisali su o izmišljenom masakru u rudniku Trepča, o kojem je Berani javio u aprilu 1999. godine, navodeći da su njegovu teoriju pojedini komentatori preuzeli kao činjenicu.

Oliver Ivanović od 27. januara nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine. On je u pritvoru držan najprije u Prištini, odakle je nedavno, tek posle štrajka glađu, prevezen u zatvor u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je negirao dela koja mu tužilaštvo Euleksa stavlja na teret, uključujući i zločin.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.04.2014. 11:47
Ima nade za IVANOVIĆA . Kada ga "brani" Nataša Kandić biće pušten BEZ KRIVICE . Jednostavno ONA JE ZA SVE OKRIVLJENE SRBE BILA TUŽILAC I SUDIJA .
Sreda 16.04.2014. 12:37
Ova zena nema obraza. Njeno misljenje je naredba njenih gazda da prica ono sto njima u tom trenutku odgovara. Predlazem citaocima da joj ne pridaju znacaj i da ne komentarisu njene izjave .
Sreda 16.04.2014. 12:46
Kad Nataša Kandić kaže nešto moramo poslušati, kao što postoje 5-6 srpski zvaničnici koji ne lažu . Inače svi Srbi laže kao otac nacije (Dobrica Ćosić), perfekno precizirao kad je rekao: „Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ „Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić „Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić „U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.” Dobrica Ćosić “Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…” Dobrica Ćosić
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online