Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 16.04.2014.
20:36
Beta A

Srbi na Kosovu otkazali saradnju Euleks policiji

Opštine Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan zbog nerazumljivih privođenja, sve učestalijih automatskih određivanja pritvora koja izazivaju veliko uznemirenje građana na severu Kosova i Metohije otkazale su saradnju Euleks policiji i proglasili ih za nepoželjne na svojim teritorijama

Euleks policija nepožljna u srpskim opštinama na Kosovu
 

Te lokalne zajednice naglašavaju da poslednja akcija u kojoj je njihov sugrađanin praktično kidnapovan kada je krenuo na radno mesto, kao i sada već učestala praksa automatskog određivanja pritvora do 30 dana svima koje Euleks policija privede, nalaže da saslušaju zahteve i glas naroda i da otkažu saradnju Euleks policiji i proglasimo ih za nepoželjne na svojim teritorijama.

U saopštenju se naglašava da na severu Kosova i Metohije više nema advokata koji mogu da nas brane jer su postupci ove misije doveli do toga da su mimo svih standarda, čak i advokati postali meta, a oni koji su još slobodni ne mogu da isprate sve postupke.

Uskoro će, kako se dodaje, verovatno postaviti i pitanje kapaciteta pritvorske jedinice u Kosovskoj Mitrovici ukoliko se ovakva praksa nastavi, a svaki građanin biće potencijalni svedok, čiji će status biti promenjen u osumnjičeni onog momenta kada ga policija EULEKS kidnapuje.

Sa hapšenjima treba prestati dok se ne stvore uslovi za sprovođenje vladavine prava, odnosno dok se ne zavriši intergracija srpskih sudija, kaže se u saopštenju.

Takođe ukazuju da ne žele da učestvuju u nejasnoj vladavini zakona, suprotno volji naroda čiji su deo dok se u centrima moći donose odluke kojima se između ostalog odlučuje i koliko će biti slobodni, za šta osumnjičeni, bez prava na odbranu sa slobode, pa čak i kada će se dozvoliti posete ministru Aleksandru Vulinu.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.04.2014. 20:57
Да ли је Еулекс ухапсио оне што су побили децу на реци, поубијали људе у Аутобусу, жетеоце на њиви или још многе Србе ? Сигуран сам да нису и неће јер с они у то умешани ! Да је Србија права Држава морали би сваке недеље да захтевамо од те злочиначке организације која се представља мировном да пронађу ове злочинце !
Sreda 16.04.2014. 21:19
Шиптаре серхери , јебем ти мајку курву шиптарску која те је окотила Пуцао би ти у главу Губи се са овог форума.
Sreda 16.04.2014. 22:18
Pa zasto cute Vucic,dacic,Nikolic,Vulin,i onaj ljigavi prodani Drecun koji je promenio curak zarad vlasti.Svi oni zarad vlasti i svog dzepa su izdali narod,naravno za dolazak EULEX jedini krivac je Tadic koji je prihvatio njihov dolazak zarad podrske i tako pitanje Kosova iz UN preneo EULEXU koji je imao zadatak da ubrzano stvori nezavisno Kosovo.A Vucic i dacic...gde ce im dusa izdajnicka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online