Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 17.04.2014.
07:15 >> 09:47h
J. L. Petković - Vesti A

Supruga Olivera Ivanovića: Izjava Nataše Kandić je jako važna

Trogodišnji Bogdan redovno posećuje tatu, ne razume gde se nalazi, izbegavamo da pred njim pričamo o tome. Ne želim da već sada oseti nepravdu, priča za "Vesti" Milena Ivanović, supruga lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića koji je priveden krajem januara pod sumnjom da je odgovoran za ubistva kosovskih Albanaca 1999. i 2000. godine.

Milena Ivanović: Kandićeva se posebno bavila zločinima na Kosovu, zato je njena izjava posebno značajna
 

Uskoro se navršava 90 dana od kada je Oliver u pritvoru, očekujete li da će ga tada i pustiti?
- Očekujem da će Olivera pustiti 27. aprila. Nadam se da će uvažiti garancije koje je poslala Vlada Republike Srbije i da će mu biti omogućeno da se brani sa slobode.


Nataša Kandić je potvrdila ono što su mnogi pre nje - da nema dokaza protiv Olivera Ivanovića.

Dragocene posete

Posete su nam u ovom trenutku dragocene. Iako je to dva sata nedeljno, puno znače. Vreme koje provedemo zajedno svima nam je snaga, prvenstveno Oliveru, jer je njemu najteže. Ovih dana pogotovo, idu praznici, približava se istek pritvora, ali smo svi uz njega, i sigurni da će 27. aprila biti sa nama kod kuće.

- Izjava Nataše Kandić je jako važna s obzirom na činjenicu da se ona posebno bavila zločinima na Kosovu i Metohiji.


Je li vam predstavljen ijedan dokaz koji Olivera dovodi u vezu sa navodnim zločinima?
- Nemam uvid u dokaze iz postupka. Svemu tome su kumovali albanska štampa i takozvani svedoci, kao Halit Berani. Interesantno je da isto tužilaštvo nikada nije pokrenulo niti jedan postupak protiv lažnih svedoka, što je njihova obaveza. To pomaže fabrikovanju lažnih svedoka protiv Srba. Za rezultat imamo dalje iseljavanje Srba.


Imate li pomoć, je li bilo onih koji su vas razočarali?
- Podrška porodici, prvenstveno Oliveru je stalna, i sa svih strana. Naravno da ima i onih koji su nam svoju podršku neočekivano uskratili, ali ne želim da govorim o njima. Mnogo je više onih koji su od prvog dana uz nas i beskrajno im hvala na tome.


Kako se Oliver oseća sada?

- Bolje je, ali daleko od dobrog, jer jedan dan pritvora za čoveka koji je nevin je previše težak. Ali, verujem u njega i njegovu snagu. Verujem u pravdu. I verujem da je sve bliži dan koji će završiti ovu nepravdu.

Oliver Ivanović je nevin!

Koordinatorka inicijative za Rekom Nataša Kandić kaže da nisu pronađeni podaci koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović učestvovao u bilo kakvim zločinima.
Kandićeva je rekla da je to utvrđeno tokom obimnog istraživanja u okviru projekta "Kosovska knjiga pamćenja".

- Navodni svedok protiv Ivanovića je diskreditovani Halit Berani koji je tokom bombardovanja NATO-a za zapadne medije izmišljao srpska zverstva - rekla je Kandićeva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.04.2014. 08:21
Ma nije jako vazna no je najvaznija u Srbiji....Sveta natasa je vladar iz senke...ako zelite da smenite predsednika Srbije ili nekog drugog majmuna na visokom polozaju ,samo ga posvadjajte sa svetom natasom.Ima perje da mu leti na sve strane...
Četvrtak 17.04.2014. 09:12
Кад би знао да ће ме водити на стрељање, од ове роспије никад не би помоћ затражио.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online