Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 21.04.2014.
07:35
Fonet A

"Put Srbije u EU nije usporen"

Nova vlada Srbije trebalo bi da nastavi rad u procesu evrointegracija kao i do sada, jer bez obzira na to što je kriza u Ukrajini trenutno prioritet Evropske unije, proces proširenja na Balkan nije manje važan, rekao je za Novosti šef delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Albanijom, BiH, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom Eduard Kukan.

Vlada Srbije treba da nastavi tano gde je stala: Eduard Kukan 

On je istakao da se u Briselu nadaju da će vlada biti formirana do 27 aprila i da će tada svi neophodni kanali komunikacije biti funkcionalni.

Nova vlada, kazao je Kukan, treba da nastavi da radi ono što je je do sada činila u procesu evropskih integracija, ali srpski političari ne bi trebalo građanima da najavljuju da će zemlja prolaziti kroz proces evropskih integracija brže nego ostale države i da će za četiri ili pet godina biti u EU.

To, jednostavno, nije moguće, jer je za ovaj proces potrebno vreme. Nije neophodno isticati nešto što se neće dogoditi, naglasio je Kukan.

Prema njegovim rečima, najvažnije je biti spreman za ulazak u EU, jer niko u Evropi ne želi da se ponovi situacija sa Bugarskom i Rumunijom, čiji je ulazak bio politička odluka, pa sada EU ima dosta problema zbog toga.

Kukan je ponovio stav Brisela da Kosovo i Krim nije moguće porediti, jer se na Krimu dogodila klasična vojna aneksija dela teritorije jedne strane zemlje, a "Kosovo je bilo nešto sasvim drugo".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.04.2014. 07:57
БОЉИ И ИСТИНИТИ НАСЛОВ Нова влада (тј. опет она иста) би требала да настави рад ка велеиздаји, задуживањем и стварањем робова!
Ponedeljak 21.04.2014. 08:00
Na Krimu se dogodila klasična vojna aneksija dela teritorije jedne strane zemlje, a "Kosovo je bilo nešto sasvim drugo". Naravno na Kosovu se nista nije desilo, dosli siptarski slavuji i uz Nato orkestar oterali srbe sa Kosova. Kroz pesmu i igru srbi su se oprostili od svojih komsija siptara i ostavili im u amanet drzavu kosovo.
Ponedeljak 21.04.2014. 08:28
U sredu 23. aprila 2014, u 19 časova, u prostorijama sale Vaznesenjske crkve u ulici Kneza Miloša u Beogradu, održava se tribina na temu knjige autora Ratka Škrbića, „Srebrenička podvala.“ Tribina je bila zakazana 10. aprila u Domu vojske Srbije, ali na intervenciju Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić i po naređenju ministra odbrane je zabranjena.Na tribini u Vaznesenjskoj crkvi, koja se održava sa blagoslovom paroha, autor studije „Srebrenička podvala,“ puk. Ratko Škrbić, prikazaće zaključke u vezi sa događajima u Srebrenici u julu 1995. do kojih je došao isključivo proučavajući materijal Tužilaštva Haškog tribunala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online