Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.04.2014.
15:38
Vestionline A

Petrović i Pajtić delili deci depilatore sa mašnicama (od budžetskih para)?!

Program navodnog razvoja tzv. novih tehnologija osmišljen u Pokrajinskom sekretarijatu za nauku i tehnološki razvoj koji vode prof. dr. Dragoslav Petrović, potpredsednik i Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine, samo je izgovor i organizacioni okvir za rasipanje budžeta Vojvodine, tvrde iz Srpske napredne stranke.

Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine
 

Srpska napredna stranka dostavila je saopštenje o potencijalnim malverzacijama u Vojvodini i silnoj nabavljenoj "tehnološkoj" opremi za depiliranje. Saopštenje prenosimo u celini:

"Iako je dodeljivanje subvencija privatnicima u okviru Programa sufinansiranja pogona za primenu novih tehnologija u AP Vojvodini pratila najveća propaganda, javnosti nikada nisu prikazani detalji nijednog od 108 navodno novih, navodno tehnološki superiornih pogona za koje je potrošeno 35 miliona evra Vojvođana. Izostale su bilo kakve informacije o opremi, uspešnosti i rezultatima novih pogona, o rezultatima poslovanja subvencioniranih privatnih preduzeća, tačnim iznosima podeljenih i “otplaćenih” subvencija da bi se sakrila poražavajuća istina o tome kako je nestalo svih 35 miliona evra.

Ukupan iznos novca koje su Petrović i Pajtić dodelili firmi ATG iz Stare Pazove, jednom od 108 subvencioniranih preduzeća nije objavljen. Iz dostupnih zaključaka Izvršnog veća o raspodeli robe koja je isporučena kao “donacija” za dobijene subvencije u novcu vidi

Što jes', jes' - trebaće deci depilatori! (Foto: Ilustracija)

se da je preduzeće ATG najpre vratilo robu za 84.839,63 evra, zatim za još 13.434,65 evra i, treći put, za 79.147,90 evra.

Dakle, na osnovu raspoloživih dokumenata Pajtićeve vlade, preduzeće je dobilo najmanje 189.160 evra subvencija, koje su platili poreski obveznici u Vojvodini. Za najmanje toliko novca, ATG je preuzeo obavezu da zaposli najmanje 20 radnika što nije učinio jer, prema podacima Agencije za privredne registre, nije zapošljavao više od 10 radnika.

Da se ne bi shvatilo kakvi su u stvari njihovi poslovi, Petrović i Pajtić nikada nisu objavili kakvu su robu primili na ime duga za subvencije i kome su je poklonili. ATG se sa Pokrajinom raskusurio tako što je za dobijene gotove pare Pokrajini Vojvodini dostavio setove za depilaciju.

Prvi put je isporučio 1.016 kompleta za depiliranje, koji su podeljeni učenicama u sedam vojvođanskih srednjih škola. Sledeći put je novosadski Narodni univerzitet dobio po 150 setova za depilaciju i uređaja koji se zove “trio postolje” i još 450 komada aparata za topljenje voska. U trećoj isporuci, uz proširenje asortimana bizarnih poklona, na osnovu Petrovićevog i Pajtićevog naloga, Pokrajinska direkcija robnih rezervi je podelila po 535 “trio postolja”, “mono aparata” i setova za depilaciju đacima u sedam vojvođanskih srednjih škola.

O kakvim “poklonima” se radi pokazuje reklama sa kojom proizvođač oglašava svoju robu, koju je isporučio Pokrajini da je Pajtić i Petrović podele našoj deci: “Set za depilaciju je nastao kao prioizvod namenjen savremenoj ženi koja brine o svom telu. Set je savršen poklon kako drugima, tako i samom sebi. Pakovanje je ekskluzivno, zato ga nije potrebno ukrasnim papirima prekrivati”.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu podseća da je Demokratska stranka okarakterisala objavljivanje podataka o poslovanju Petrovićevog i Pajtićevog Fonda kao “necivilizovanu” kritiku. Na stranu što ovakvo, kako kažu demokrati, “necivilizovano” ukazivanje na korupciju čini suštinu demokratije, Gradski odbor SNS prepušta običnim ljudima da sami zaključe kakva je suština neumesnog i uznemirujuće neukusnog darivanja depilatora ženskoj deci u tinejdžerskom uzrastu? Krajnje je vreme da Pajtić, Petrović i njihova vlada podnesu ostavke zbog sramotne i rasipničke vladavine u Vojvodini".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online