Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
42
Sreda 23.04.2014.
19:05
NIN, blic.rs A

''Da je Srbija prihvatila NATO bazu, sačuvala bi Kosovo''

''Naš pregovarački tim, zbog nerealne procene političara, odbio je u Rambujeu zahtev da se formira vojna baza na aerodromu Slatina kod Prištine. Da je to prihvaćeno, Kosovo bi ostalo u sastavu Srbije'', rekao je u intervjuu za NIN Momir Stojanović, predsednik Anketnog odbora Skupštine Srbije.

Uzaludne žrtve: Momir Stojanović
 

Stojanović je rekao i da zloupotreba u trošenju budžetskih sredstava za 12 godina nije mogla da se odvija bez političke podrške.


''Da su MUP i tužilaštvo radili svoj posao, pljačka na Kosovu bi odavno bila krivično procesuirana. Mora da dođe do promene srpske političke elite na samom KIM, kao i predstavnika političkih opcija koje se ključno bave KIM. Oni nemaju više ni moralnog ni političkog kredibiliteta da se bave KIM'', naveo je on.
 

Pročitajte još:

* 15 godina bombardovanja: Kosovo daleko, rak hara Srbijom

* Izveštaj sakrio lopove iz vlasti

* "Patriote" zgrnule milijarde

Na pitanje da li ključnu odgovornost moraju imati Nebojša Čović, Slobodan Samardžić ili Goran Bogdanović, i još desetak imena sa beogradskih adresa Stojanović je odgovorio: ''Istražni organi treba da utvrde čija je odgovornost konačna. Ako neko hoće nezavisnu istragu, doći će do svakoga. Toliko je očiglednih elemenata u izveštaju da nije teško sprovesti istragu. Pitanje je političke volje''.


Opisujući zloupotrebe, Stojanović je rekao i da je Kosovsko mitrovački okrug otkupio kuću predsednika nekadašnjeg Kosovsko mitrovačkog upravnog okruga za 400.000 evra, a onda tu kuću dodelio Kalabićevom sinu.


Objašnjavajući zbog čega se Anketni odbor nije bavio istragom o švercu nafte naveo je da je to preobimni materijal koji zahteva poseban Anketni odbor. A da dokumentacija u koju je imao uvid ukazuje da najveći deo nafte nikada ne stigne na KIM, samo se papiri operu preko KIM.


''Nafta se vrati i za veličinu PDV prodaje na pumpama centralne Srbije.To nije moguće bez jakih pozicija u poreskoj upravi, Ministarstvu energetike'', rekao je Stojanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.04.2014. 19:17
u stvari - da je Car Lazar prihvatio "ponudu" turaka da ovi opušteno pregaze Srbiju, možda do svega onoga posle ne bi ni došlo ? pu smradovi podanički...
Sreda 23.04.2014. 19:33
I da svinja leti, bila bi ptica. Gde samo nadju ovakve "strucnjake"? Znaci, opet je za sve kriv Milosevic. I vrapci na granama znaju da je Rambuje bila samo "diplomatska" formalnost, i da je odluka o bombardovanju vec bila doneta. Trebalo je pokazati da je NATO potreban Evropi u novoj ulozi za neodlucne NATO clanice, pokazati ko je gazda, i uterati u NATO tor neodlucne bivse clanice Varsavskog pakta. To je mnogo veci zalogaj nego sto bi dobili nekakvom bazom kod Slatine. A bazu su dobili svejedno, zajedno s Kosmetom, i bez da ga dele sa bilo kim.
Sreda 23.04.2014. 19:24
Znamo da je Amerika i Evropa vojnom agresijom oteli Srbiji kosovo, nego se izgleda bliži vreme kada će Ameri sa sve BAZOM odletevi na neku sigurniju destinaciju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online