Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 28.04.2014.
09:29
Informer A

"Dačiću, predao si SPS Vučiću"

Puč u SPS-u! Dogovor o novoj vladi izazvao je ozbiljne svađe i sukobe u vrhu Socijalističke partije Srbije, saznaju beogradski mediji. Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić navodno predvodi grupu visokih funkcionera koji optužuju predsednika stranke Ivicu Dačića da je pristao na ponižavajuće uslove Srpske napredne stranke i "predao partiju u ruke Vučiću".

Navodno, nervira "sabornike" jer Vučić sada ima SPS u šaci
 

"Tihu pobunu" predvodi Ružić, a podržavaju ga (što prećutno, što otvoreno) Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović, Dušan Bajatović i Novica Tončev, piše Informer.

Svi oni zameraju Dačiću da je tokom pregovora pristao na sve Vučićeve uslove, koji će kako tvrde na kraju dovesti do velikog pada rejtinga SPS-a.

Zameraju mu i što je navodno dozvolio Vučiću da kadrira unutar SPS-a!

Prema rečima jednog od "pobunjenika", niko u vrhu SPS ne gaji iluzije da je u ovom trenutku moguće srušiti Dačića, već samo hoće da ukažu da Vučić sada ima SPS u

Resori koje je dobio SPS:

* Ministarstvo spoljnih poslova - Ivica Dačić

* Ministarstvo energetike - Aleksandar Antić

* Ministarstvo poljoprivrede - Snežana Bogosavljević Bošković

šaci i da cela partija zavisi od njegove "dobre volje".

Branko Ružić nije odgovarao na pozive dok Novica Tončev tvrdi da ne radi protiv "šefa".

- Odakle vam to? Ko vam je to rekao? Ko god da vam je izvor, dao vam je pogrešnu informaciju, izričit je Tončev.

S druge strane, lider SPS-a Ivica Dačić kaže da u njegovoj partiji može da postoji samo jedna zvanična politika.

- Svako ima pravo da pokreće razna pitanja u organima stranke. Međutim, svi moraju da poštuju zvaničnu politiku partije, kategoričan je Dačić, koji nije želeo da detaljnije priča na ovu temu.

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da u partiji mora postojati stranačka disciplina a da onima kojima se ne sviđaju odluke uvek mogu da oforme svoju stranku.

Backović podneo ostavku

Direktor SPS-a Dejan Backović podneo je ostavku na sve stranačke funkcije na zatvorenoj sednici SPS-a. Backović je, piše Informer, ostavku ironično obrazložio:

- Otkako su u nekim medijima počeli da pišu da će me uhapsiti zbog navodnih pronevera u "Galenici", toliko vas me je zvalo da sam morao da proveravam da li mi uopšte radi telefon. Drugovi, hvala vam na silnoj podršci, nemojte više, molim vas, rekao je Backović aludirajući da su mu svi iz vrha okrenuli leđa.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.04.2014. 09:42
није предао,него продао,да би спасао своје д,,е
Ponedeljak 28.04.2014. 10:35
Vučiću je Dačić potreban da promeni USTAV i izbriše PREAMBULU u kojoj piše: DA JE srpska južna pokrajina KOSOVO i METOHIJA NEOTUĐIVI deo Srbije. Kada skupština dvotrećinskom većinom promeni ustav vučić će aktivirati sve dačićeve afere i kao takvog njega i SPS ŠUTNUTI iz vlade
Ponedeljak 28.04.2014. 12:00
Dacic bi prodao i najrodjenije zarad fotelje a kamo li drzavu i narod ili stranku i program.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online