Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 06.05.2014.
07:44
J. L. Petković - Vesti A

Na kosovske izbore sa jednom listom

U Beogradu su se juče po prvi put okupili srpski poslanici iz kosovskog parlamenta, predstavnici partija Srba severno i južno od Ibra sa ciljem da razgovaraju o jedinstvenom nastupanju na predstojećim kosovskim izborima, saznaju "Vesti".

Kosovski Srbi na neformalnom sastanku u Beogradu: Saša Milosavljević
 



U Prištini, Srbi su blokirali donošenje Zakona o vojsci Kosova.


Na beogradskom sastanku kosovskih Srba je dogovoreno da se napravi zajednička lista koja će imati nacionalni, a ne politički predznak. Taj poluneformalni sastanak imao je za cilj "ispipavanje pulsa" koliko je ko zainteresovan da se sa jednom takvom listom krene na predstojeće kosovske parlamentarne izbore. Pozivu iz Beograda, koji je srpskim poslanicima upućen 3. maja, odazvala se većina na čiju je adresu stigao.


Međutim, niko od prisutnih nije želeo da o tome detaljnije govori. Tako je i direktor GI "Srpska" Vladeta Kostić, koji je prema našim saznanjima skupu prisustvovao ispred Kancelarije za KiM, samo kazao da je došao pred kraj sastanka.

Albanci pozivali na linč

Pojedini albanski mediji su uputili javni poziv na linč srpskih poslanika. Slikali su i sabirali ko je od njih u Beogradu, a objavili su i mejl jednog od poslanika sa njegovim brojem telefona, gde poziva kolege na sastanak u Beogradu. I na kraju, Srbe su optužili da odlaze na poziv Bezbedonosno informativne agencije. Prozvani u tom tekstu smatraju da je to vid pritiska na srpske poslanike da glasaju za osnivanje kosovske vojske.

 


U Prištini je ostalo šestoro poslanika Samostalne liberalne stranke, koji su i dalje bojkotovali rad kosovskog parlamenta, i osnivanje vojske Kosova o čemu je glasanje odloženo za danas.


- Ideja im je bila da se izglasaju ustavni amandmani, onda da se glasa o kršenju poslovnika, i na kraju, da se na brzinu ubaci isti dan i glasanje o Zakonu o vojsci. Poslanici SLS-a nisu ušli u salu, niti bilo ko od Srba, a zakon ne može da se usvoji bez nas. Iako su glasanje pomerili, naš stav je nepromenjen i nećemo učestvovati u radu ni danas. Bićemo u parlamentu, ali ne i u sali, kaže Saša Milosavljević, šef poslaničke grupe SLS-a.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.05.2014. 09:43
Избори на Косово и Метохији су још један заједнички пораз српског народа.Влада Србије је повукла институције државе Србије са Космета а терају људе да иду да гласају на шиптарским изборима.А зашто нису признали Косово.Ако је тачно да нису признали Косово позивам Дачића,Вучића,Николића и Вулина да иду да живе у Призрен а не да се играју са овим јадним народом.Бриселским споразумом српска влада је практично утемељила Косовску државу за рад почетка преговора са ЕУ .Брисел и Вашингтон сада диригују Балканом и многим државама света.Први Српски устанак је почео 14 фебруара 1815 године.Други српски устанак је почео 24 априла 1815 године.Почеће и трећи Српски устанак само је питање којег дана .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online