Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 05.05.2014.
20:26
Beta A

Čepurin: Rusi i Srbi na strani pravednosti

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je danas u Beogradu, na prijemu povodom Dana Pobede nad fašizmom, da su "Rusi i Srbi bili i tada, i uvek su, na strani pravde i pravednosti" i da su "dokazali da pobeđuju ne oni koji imaju snagu i novac, već oni iza kojih stoji istina".

Aleksandar Čepurin i Tomislav Nikolić
 

Prijemu u ruskoj ambasadi povodom 9. maja prisustvovali su predsednik ruske državne Dume Sergej Nariškin, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, brojni zvaničnici srpske vlade, vojske i veterani Drugog svetskog rata.

Čepurin, jedini govornik na skupu, kazao je pored ostalog: "Rekli su nam da su praznici i da niko neće doći, ali odziv je 99 odsto".

"Danas doživljavamo tragediju bratskog naroda Ukrajine. Posle Balkana, Jugoslavije, nacional-radikali su se podigli u Ukrajini. Kao i pre 70 godina u Hatinu, fašisti - ovog puta u Odesi - spaljuju žive civile. Oni i njihovi gospodari prete Rusiji", rekao je Čepurin.

Prema rečima ruskog ambasadora, "pre više od 100 godina, kada su Rusiji pretili zbog toga što je pomagala slovenskim narodima Balkana, ruski car Nikolaj Drugi je proročanski rekao: 'Pretiti Rusiji je lako. Ali to je uzalud".

"Komplikovane probleme ne treba rešavati pretnjama, već političkim dijalogom", rekao je Čepurin.

Pored Nikolića, prisutni su bili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrana Bratislav Gašić, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar finansija Lazar Krstić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministarka bez portfelja za evropske integracije Aleksandra Joksimović, načelnik generalštaba Ljubiša Diković i drugi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.05.2014. 21:24
Зато смо увек страдали од сотонине руке! И данас није боља ситуација, зато их једино истином можемо победити!
Ponedeljak 05.05.2014. 21:10
Господине Амбасадоре пазите ским се све рукујете! Живела Русија
Ponedeljak 05.05.2014. 21:19
TAKO JE GOSPODO SRBI ! SAMO NAPRED DA SE VIDI KO JE KOME PRIJATELJ ! NAMA FASISTI NIKADA NISU PRIJATELJI BILI ! A POKAZALI SU DA SU VISE BEOGRAD PORUSILI AMERICKI ZLIKOVCI SU PORUSILI BEOGRAD VISE NEGO NACISTI SESTOG APRILA 1941 ! DANAS I NE SAMO DANAS KADA NAM JE BILO TESKO BILI SU RUSI SA NAMA A OVI FASISTICKI ZLIKOVCI SU NAM OTELI TERITORIJU BOMBARDOVALI SRBIJU BACALI GRAFITNE BOMBE HUMANITARNO UVODILI SANKCIJE OTROVALI PREDSEDNIKA SRBIJE U HAGU ! U HAGU DRZE SVE VREDNE I SPOSOBNE SRBE I DA MI OKRENEMO LEDJA BRACI RUSIMA ! NADAM SE DA MEDJU OVIM POLITICARIMA NEMA TAKVIH SMRADOVA KOJI CE DA TO ZAHTEVAJU OD NAS SRBA I DA TAKO PRIZNAJU DA JE SVE TO I PROTERIVANJE PREKO 500 000 SRBA IZ NDH !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online