Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 12.05.2014.
10:49
V. Jovanović - Vestionline A

Beogradske dahije: I pare i život!

Kada vas profesionalni lopov pljačka, on uzvikne: “Pare ili život!“, pa imate izbor da sačuvate bar život, ali od 2014, od kada po novom sistemu plaćate porez u Beogradu (ma u celoj Srbiji), izbora nemate - pare ćete sigurno izgubiti, a život će vam se lagano ugasiti. Jer, jedno je kad jednokratno ostanete bez novčanika u slučaju pljačke, a drugo je kad vam sistematski uzimaju novac u slučaju plaćanja poreza. I da se razumemo - porez mora da se plaća, ali ubirači istog ne smeju to da rade po cenu uništenja sopstvenog naroda. Tema, dakle, nije porez, nego ubijanje naroda.

Članovi Privremenog organa Beograda: (sleva) Nebojša Čović, Siniša Mali, Goran Vesić, Nikola Nikodijević, Andreja Mladenović. Precrtana je osoba koja je ubrzo po formiranju Organa istupila iz istog, a bitna je koliko i njena stranka trenutno, pa je nećemo pominjati
 


Najave Privremenog organa Beograda iz decembra 2013, a po svrgavanju Dragana Đilasa i njegovih uništavača i Srbije i njene prestonice, bile su jasne: “Da, biće porez u Beogradu veći do 80 odsto, ali za ekstrazonu, ili prvu zonu - Dedinje, Koštunjak, centar grada...“. Tada je naročito briljirao član ovog Organa iz redova Dezintegrisane... uh, pardon, pardon - Demokratske stranke Srbije, Andreja Mladenović, koji je o procentima pričao, pa poricao, pa izjavljivao da je pogrešno interpretiran... 

Usledila je, u tekućoj nam godini, i izborna trka. Zorana Mihajlović, tadašnja ministarka energetike, izjavila je da njena, Srpska Nezamenljiva Stranka, ZAHTEVA od Organa da ne povećava poreze. Za one koji ne znaju, njena partija je Srpska Najjača Stranka, pobedila je na izborima i vlada Srbijom (i Beogradom). Bez njene, Srpske Neprikosnovene Stranke, nije moguće povećavati poreze. Ali, ako koza laže, rog ne laže - izvolite, pročitajte šta je rečeno:

"SNS je protiv povećanja poreza"

Stišalo se to, stigoše i rešenja za porez na imovinu. Opet izvolite, godine i promene:

1. NOVI BEOGRAD - BLOKOVI (2. zona) - oko 79,54%

(potpune fotografije možete da pogledate u foto galeriji u tekstu)

 

2. ZEMUN - 75% (1. zona)

(potpune fotografije možete da pogledate u foto galeriji u tekstu)

 

3. MIRIJEVO - oko 65,4 (3. zona)

(potpune fotografije možete da pogledate u foto galeriji u tekstu)

 

4. OBRENOVAC - oko 60% (4. zona)

(potpune fotografije možete da pogledate u foto galeriji u tekstu)

5. ZVEZDARA - 41,9% (2. zona)

(potpune fotografije možete da pogledate u foto galeriji u tekstu)

Logika po kojoj je u istoj, drugoj zoni, na jednom mestu porez povećan za oko 80%, a na drugom nešto preko 40%, po kojoj je u četvrtoj zoni porez povećan više nego u drugoj, a u drugoj više nego u prvoj, jasna je samo nekorektnim sastavljačima poreskih formula koji žele da uzmu što više novca od ljudi. Ili je reč o "odokativnoj" metodi, pa ako narod ne primeti - super.

Naknada za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta

 

Andreja Mladenović je decembra prošle godine naveo i da će porez na imovinu biti veći, između ostalog, jer mora biti uvećan i za iznos naknade za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, koju Beograđani ne plaćaju od 2014. godine. Pominjao je to i Nebojša Čović, Andrejin kolega iz Organa. U stvari, tu naknadu su mnogi vlastodršci pominjali kao - STAVKU. Nisu propuštali da je pomenu.

 

Kakvo je to mazanje očiju, i koliko je taj iznos nebitan za realne, haračlijske procente koje sada plaćamo, svedoči i sledeći primer - za stan od 81,75 kvadrata u novobeogradskim blokovima - reč je o stanu iz teksta, sa fotografijama pod rednim brojem 1. - ta naknada je iznosila 180,96 dinara (fotografija je iz novembra, ali je ista cena i u decembru). To je ukinuto, a sad se plaća 6.251,4 dinara više. A i što da vam mi solimo pamet, pogledajte i sami svoje račune za Infostan iz 2013...

Pregled svih poreskih rešenja iz teksta:

 

Setite se kneza Miloša, setite se

Miloš Obrenović (Foto: wikimedia.com)

Postoji priča kako je srpski knez Miloš Obrenović udarao poreze gologuzom narodu, pa je onda pitao svoje haračlije... ajde, poreske inspektore, šta kaže narod.
- Viču, kneže, bune se...
- Onda još stisnite, povisite poreze!
Posle nekog vremena knez se opet raspitivao šta misli narod.
- Kažu da je nemoguće plaćati harač, da je bilo bolje pod Turcima, da će puknuti...
- Još stisnite, povećajte poreze!
Prođe nekoliko meseci, a narod besan, preti, naglas viče...
- Još stisni - odredi knez.
Puni se državna blagajna, a Miloš pita one svoje:
- Šta kaže narod?
- Ćute, kneže... Ni slovo da kažu...
- Popuštaj, popuštaj! Smanjuj, smanjuj!

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.05.2014. 10:59
ИМА НЕКАД И БУНА ПРОТИВ ДАХИЈА
Ponedeljak 12.05.2014. 11:55
Bravo za Vesti! Vi ste prvi portal koji je protiv ovoga podigao glas. Drugi ocigledno ne smeju! Ova odnarodjena vlast hoce da otera ljude sa njihovih dedovina i ocevina, jer nisu u stanju da placaju porez! Porez mora da se placa, ali mora da se uzime u obzir i jos nesto osim lokacije. Mora da se uzme u obzir i koliko ljudi koji tu zive zaradjuju. Mora se uzeti i starost objekta u obzir. Postoji i FB stranica koja okuplja istomisljenike povodom ove nepravde, pa vas pozivam da se prikljucite, a i portal, ako zeli da je objavi. Hvala. https://www.facebook.com/oporezivanje.nekretnina
Ponedeljak 12.05.2014. 18:14
To je ta politika stranke SNS/Smrt naroda Srbije,povecati poreze,namete,cene,a smanjiti plate narodu.Bravo za genija sa Karic fakulteta ,,sacuvaj me boze,,Krstica i njegovog mentora Vucica koji sem skupstinske klupe nije radio ni dan nigde,a kamo li kod privatnika robovlasnika pa da vidi kako izrabljuju radnike narocito u unutrasnjosti Srbije,ne bi tada toliko podrzavao novi zakon o radu i privatni sektor lopovski.A doticna gospoda sa slike koja vodi Beograd...ogledalo Vucica i stranke,sramota i bruka.Ukidaju novcanu pomoc trudnicama a drzava ima para za promenu pola i orgijanje politicara po svetu.Bravo Vucicu,procices na sledecim izborima kao bos po trnju.Za Dacica bez komentara,djon obraz
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online