Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Ponedeljak 12.05.2014.
20:50
Beta A

"U Sarajevo dolazim kao prijatelj"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u posetu Sarajevu ide kao prijatelj i odbacio navode bosanskih medija da je u programu Srpske napredne stanke (SNS) stvaranje jedinstvene države Srbije i Republike Srpske.

Ko neće da bude prijatelj njegov problem, rekao Aleksandar Vučić
 

"U Beloj knjizi (programu SNS-a) to nikada nije pisalo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara iz agencije "Anadolija". Vučić je rekao da je spreman da donese Belu knjigu u Sarajevo i da je pokaže sagovornicima.

"U Srbiji niko ne vodi nikakvu kampanju ni protiv koga, ni protiv Zagreba, ni protiv Sarajeva", rekao je Vučić.

Istakao je da u posetu ide kao prijatelj, te da, ako neko ne želi ponuđeno prijateljstvo, on nema nikakav problem s tim. "Neću nikoga da molim za prijateljstvo i prisan odnos", rekao je premijer.


Aleksandar Vučić sutra putuje u radnu posetu Sarajevu, gde će se sastati s predsednikom Veća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom, a zatim s predsedavajućim i zamenicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Planom posete predviđeni su i susreti s predsedavajućim i članovima predsedništva Bosne i Hercegovine, s ministrom spoljnih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom, kao i s predstavnicima Saveta za regionalnu saradnju.

Bosanski portal Bportal.ba objavio je danas tekst u kojem tvrdi da stranka premijera Srbije Aleksandra Vučića u svom političkom programu ima formiranje zajedničke države u kojoj bi bile Srbija i Republika Srpska.

Portal citira tačku 2 Programa SNS-a, u kojoj se, pored ostalog, navodi da "političko približavanje i ekonomsko jedinstvo s Republikom Srpskom predstavlja realnu politiku koja će u budućnosti, mirnim putem i poštovanjem volje naroda, stvoriti uslove za formiranje zajedničke ili jedinstvene države srpskog naroda i svih ostalih građana koji žive na teritoriji Srbije i Republike Srpske".

Autor teksta, urednik portala Elvir Huremović je rekao da je ono što Vučić "danas govori o Bosni i Hercegovini manje-više politički korektno, ali je potpuno drugačije od onoga što njegova stranka navodi u svom programu".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.05.2014. 20:52
Nekada je bilo Karlovac, Virovitica, bulevar Ratka Mladića...., kako da sada bude Srbija i RS...! Zabranjeno i za pomisliti !
Ponedeljak 12.05.2014. 21:04
Е,Вучићу ред би био да као премијер прво посетиш Републику Српску.Некако ме неодољиво подсећаш на Ђорђа Балашевића.
Ponedeljak 12.05.2014. 21:20
"Odbacio navode bosanskih medija da je u programu Srpske napredne stanke (SNS) stvaranje jedinstvene države Srbije i Republike Srpske." Odbacujete Srbe iz Republike Srpske,svoj narod svoju bracu. Stidite se Boga i naroda i zemlje po kojoj hodate.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online