Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 15.05.2014.
12:59
Srna, Beta A

Vučić: Spasavajte živote, ne stoku i televizore

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u istoriji zemlje nisu zabeležene ovakve poplave i najavio da će proglasiti vanrednu situaciju na celoj teritoriji Srbije.

U istoriji Srbije nisu zapamćene ovakve poplave: Aleksandar Vučić
 

"Ovo je najveća katastrofa vodene stihije ikada. Ne samo u zadnjih sto godina, ovo se nije desilo u istoriji Srbije. Više kiše je palo za jedan dan, nego za četiri meseca", rekao je Vučić na sednici Štaba za vanredne situacije, kojoj su prisustvovali članovi Vlade Srbije.

Vučić je pozvao sve građane Srbije da poštuju uputstva nadležnih i spasavaju svoje živote, a ne stoku ili televizore, istakavši da se javljaju problemi sa strujom i pitkom vodom, posebno u opštinama Valjevo, Lazarevac, Loznica, Šabac, dok je Ub potpuno odsečen.

"Plašim se da će situacija večeras biti još lošija, jer vremenska prognoza nije dobra", rekao je Vučić.

Katastrofa u Čačku

Pročitajte još:

* Haos u Srbiji: Troje mrtvih, poplavljeni putevi i pruge

* VIDEO: Pogledajte Srbiju pod vodom

* Poginuo spasilac tokom akcije na Jasenici

Premijer Srbije je naložio da se upotrebe sve raspoložive snage, posebno vojska, specijalci i helikopteri, na spasavanju ljudi i odbrani od poplava. Naročito je potrebno koncentrisati se na Mačvanski, Kolubarski i Moravički okrug.

Vučić je rekao da su spasioci morali na nekim lokacijama da primenjuju silu da bi spasili živote ljudi, koji nisu hteli da se evakuišu.

U vanrednoj situaciji posebne mere zaštite

Vanredna situacija, koja će biti proglašena u celoj Srbiji, uvodi se kada su rizici i pretnje vanrednih događaja takvi da se moraju primeniti posebne mere za ublažavanje i otklanjanje njihovih posledica.
"Vanredna situacija je stanje kada su rizici i pretnje ili posledice katastrofa, vanrednih događaja i drugih opasnosti po stanovništvo, životnu sredinu i materijalna dobra takvog obima i intenziteta da njihov nastanak ili posledice nije moguće sprečiti ili otkloniti redovnim delovanjem nadležnih organa i službi, zbog čega je za njihovo ublažavanje i otklanjanje neophodno upotrebiti posebne mere, snage i sredstva uz pojačan režim rada", pecizirano je Zakonom o vanrednim situacijama.
Vanredna situacija može da se proglasi za opštinu, grad ili grad Beograd, i za deo ili celu teritorije Republike Srbije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.05.2014. 13:19
Gresis...Najveca katastrofa u istoriji Srbije se desila jos onog dana kada si ti smrdibubo dosao na vlast...
Četvrtak 15.05.2014. 14:09
Ovo je Boziji znak.I nebo place nad sudbinom Srpskog naroda Vucicu...Tvoj odlazak prvo u Sarajevo je zalost za nebesku Srbiju i Srpsku nebesku vojsku pod vodstvom Sv.Save., Ovo je samo opomena da moras sto prije da odlazis sa cela Srbije inace nas cekaju katastrofa i jad..
Četvrtak 15.05.2014. 14:14
Od kada je Vucic dosao sve je istorijski , evo i poplave nikada u istoriji nisu bile ovakve..Jadan Vucic bas mu se neda ..Fukara..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online