Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.03.2010.
13:37
Novosti, Vestionline A

Nišlije zovu Đokovića da im dovede De Nira

"Ajde Nole, ovde te svi vole!" Ovako glasi jedan od mnogih poziva za gradnju teniskih terena u Nišu, koji je Đokovićima uputilo 1.300 Nišlija, okupljenih u grupi na "Facebooku", pišu današnje "Novosti".

De Niro u Đokovićevoj loži na US openu 2008. godine 

Svi oni konstatuju da bi niški političari trebalo da se pozabave ovom idejom, kako bi u gradu kompanija "Femili sport", posle "povlačenja" iz Kragujevca, izgradila tenisku akademiju, objašnjavaju "Novosti".

"Imamo idealno mesto za teniske terene na ulazu u Nišku Banju, gde ima desetak hektara slobodnog zemljišta", navodi Miodrag Milovanović, jedan od Nišlija koji je je na "Facebooku" podržao ovu ideju.

"Blizina Niša i turizam Niške Banje je idealan spoj, što bi doprinelo ponovnoj popularnosti ovih sredina."

Eventualna gradnja teniske akademije kompanije "Femili sport" u Nišu u međuvremenu je zainteresovala i meštane sela Čokot. Oni priželjkuju da konačno ovim povodom u Niš dođe i sam Novak Đoković, koga bi voleli da upoznaju. A imaju više nego dobar razlog. Noleta bi zamolili da na otvaranje teniske akademije u Nišu dovede svog navijača, Roberta de Nira.

Čokotani kažu da bi se tako ispunila i želja holivudske legende, stara više od četiri decenije, da ponovo okusi sir i pogaču u ovom pitomom selu pored Južne Morave.

Podsećaju da je De Niro upravo u njihovom Čokotu svojevremeno domaćinski dočekan, a meštani su mu i zdušno pomogli. De Niro je to dobro zapamtio, pa je potom postao veliki srbofil.

"Dočekali smo ga kako samo mi Čokotani znamo", kaže Velibor Ranđelović iz Čokota. "Njegovo je samo da se seti našeg sela i da najavi kada dolazi."

Kako tvrde u Čokotu, 1967. godine na samom izlazu iz Niša prema Skoplju sada pokojnog Radovana Đokića zaustavio je mlađani De Niro, tada anonimni student, koji se potom obreo u selu, na prenoćištu. Kada je De Niro sutradan krenuo na put, domaćini su mu pripremili pogaču i sir i ispratili ga.

Tačno posle godinu dana, popularni glumac se ponovo pojavio u Čokotu. Ovog puta sa polovnim "folksfagenom" nemačke registracije. Za vreme ovog drugog boravka u kući Đokićevih, najveći deo vremena proveo je u bašti s paradajzom koji je, uostalom, najviše voleo da jede, pogotovo sa sirom i pogačom. Sledeći put kad su meštani Čokota videli De Nira bilo je na filmskom platnu.  

Pored otvorenih navijačkih simpatija za Novaka Đokovića, Robert de Niro do sada je u više navrata angažovao bebisiterke sa našeg podneblja, a dugo godina jedan od članova njegovog obezbeđenja takođe je bio Srbin, pišu "Novosti".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online