Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 16.05.2014.
08:07 >> 18:24h
Beta A

Sirene za uzbunu od poplava u Obrenovcu, potpuna evakuacija grada

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je situacija u Obrenovcu katastrofalna i da će biti još teža, i da je očigledno da će morati da bude izvršena potpuna evakuacija grada. Načelnica Uprave za upravljanje rizikom u Sektoru za vanredne situacije Sanja Vuksanović Žugić, izjavila je da je do sada ukupno evakuisano 2.510 ljudi, a ugroženo je još 1.388. U akciji su spaseni trudnica i čovek koji je doživeo infarkt.


"Mole se građani Obrenovca da ne napuštaju svoje domove i da se za sve potrebne informacije obrate Operativnom centru Uprave za vanredne situacije grada Beograda na broj 1985", navodi se u saopštenju gradonačelnika.

15:14 - POTPUNA EVAKUACIJA OBRENOVCA
15:05 - Na teritoriji opštine Obrenovac, evakuisano je oko 2.510 osoba, a na spašavanju ugroženog stanovništva angažovano je 1.500 pripadnika vatrogasno - spasilačkih jedinica, policije, žandarmerije, vojnih specijalaca i Vojske Srbije. Usled izlivanja reke Kolubare 90 odsto opštine Obrenovac je pod vodom, a u toku je evakuacija ugroženog stanovništva. Evakuisana je jedna trudnica i muškarac koji je doživeo infarkt.
14:32 - Društvenom mrežom Tviter kruži informacija da je trudnica zarobljena u Rvatima (Obrenovac), Vlaška Bašta br. 8.
14:23 - Vlada Srbije pozvala je vlasnike čamaca sa motorom, koji žele da pomognu u evakuaciji građana iz poplavljenih područja, da čamce dovezu kopnenim putem do hotela u Obrenovcu.
13:26 - Načelnica Uprave za upravljanje rizikom u Sektoru za vanredne situacije Sanja Vuksanović Žugić izjavila je da je do sada ukupno evakuisano 2.500 ljudi, a ugroženo je još 1.388. Žugićeva je istakla da su sve jedinice MUP-a Srbije angažovane u akciji spasavanja. Ona je dodala da je najveći problem odbijanje sugrađana da izađu iz svojih kuća.
10:00 - Premijer Srbije Aleksandar Vučić apelovao je na građane Obrenovca da ne stoje na krovovima i ne odbijaju pomoć prilikom evakuacije. "Molim vas kao Boga, ne terajte nas da primenjujemo silu da bismo zaštitili vaše živote, i time dodatno ugrozili živote spasilaca ipripadnika srecijalnih jedinica koji se bore da urade sve što mogu za naš narod", rekao je Vučić.


U petak ujutru oko pet sati u Obrenovcu oglasile su se sirene za uzbunu zbog opasnosti od poplava.

Pročitaje još:

Tužne scene u Prokuplju

* Voda prekrila Srbiju: Evakuisano 6.175 ljudi

* Haos u Srbiji: Petoro mrtvih, poplavljeni putevi i pruge

* VIDEO: Pogledajte Srbiju pod vodom

* Proglašena vanredna situacija u Srbiji


Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je u noći između četvrtka i petka, prilikom posete Termoelektrani "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu, da je elektroenergetski sistem Srbije stabilan, i da je cilj ministarstva i Elektroprivrede Srbije (EPS) da očuvaju takvo stanje.


Ministar energetike je posetio TENT zajedno sa vršiocem dužnosti direktora EPS-a Aleksandrom Obradovićem, direktorom TENT-a Čedomirom Ponoćkom i direktorom rudarskog basena "Kolubara" Dušanom Mrakićem.

Opština Obrenovac fotografisana iz helikoptera MUP-a Srbije
 


Antić je naveo da je najkritičnije na području Lazarevca, Loznice, Paraćina, Valjeva, da se u noći između četvrtka i petka situacija pogoršala u Smeredevskoj Palanci, i da ukupno oko 115.000 kupaca nema električnu energiju zbog poplava.

POVEZANE VESTI

Petak 16.05.2014. 20:58
Je li mora i ova vest da pocne sta je vuciqi rekao ??? Zabole me krasni sta je ovaj izdajnik rekao.. On je najodgovorniji jer je na vlasti vec 24god..Student bez dana radnog staza je postao vodja i idol korumpiranim lopovima srbistancima-partijasima..Nisu srbistanci boljeg ni zasluzili Okupatorska Beta pise..sad tek videh srbistanci, shvatite ovu poplavu kao spiranje greha i kolektivno krstenje.. Ne raste hrana u kancelarijama i ne moze se ziveti vecno na grbaci radnog naroda i seljaka. Bankrot je sledece prociscenje srbistanaca Citajte Nebesku Liturgiju od Svetog Nikolaja Velimirovica
Ponedeljak 19.05.2014. 16:05
Hodi li SPC stopama kojima slijedi gospodara koji zhtjeva odricanje i skromnost ili nekog drugog. Jeli ti to slika iz ogledala (ili samo duse)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online