Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.05.2014.
19:39
Vestionline A

Fond dijaspore za maticu pomaže ugroženima sa 50.000 evra

Humanitarno udruženje Fond dijaspore za maticu obezbedilo je prvu humatniranu pomoć ugroženima od poplava u Srbiji u vrednosti od 50.000 evra, rekao je zamenik predsednika Upravnog odbora te organizacije Živadin Jovanović.

Sarađujemo sa institucijama, kako bismo što više pomogli ugroženima: Živadin Jovanović
 

''Pomoć se sastoji od konzervirane hrane, keksa, testenina, vode, ležajeva, ćebadi, pelena i sredstava za ličnu higijenu. Mi smo u kontaktu sa mnogim svojim ograncima u Berlinu i drugim ostalim evropskim i svetskim centrima, kao i sa pojedinim ljudima iz rasejanja kako bi se mobilizovala humanitarna pomoć preko klubova i udruženja'', kazao je za ''Vestionline'' Jovanović, dodavši da je magacinu Kriznog štaba kod beogradskog Sajma već isporučeno 50 dušeka i da će tokom večeri i subote biti isporučena i druga pomoć.

Pročitajte još:

* Ovde možete da odnesete pomoć ugroženima od poplava

* Voda prekrila Srbiju: Evakuisano 7.250 ljudi

* ''Srbi za Srbe'' - dijaspora za ugrožene u poplavama

''Već imamo veći broj najavljene novčane pomoći, koja će se najbržim kanalima dostavljati fondu u Beogradu radi nabavke onoga što je najbitnije, u saradnji sa Kriznim štabom Republike Srbije, Gradom Beogradom i Crvenim krstom'', izjavio je Jovanović, koji je svojevremeno bio ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije.

On je dodao da telefoni stalno zvone i da se ljudi raspituju za broj računa kako bi donirali novac za pomoć ljudima pogođenim katastrofalnim poplavama u Srbiji.

''Neprekidno dežuramo kraj telefona i koliko možemo da shvatimo, postoji širi pokret solidarnosti Srba i srpskih prijatelja u inostranstvu da se uputi pomoć ugroženima od poplava, jer se radi o jednoj od najvećih prirodnih katastrofa u istoriji Srbije'', objasnio je Jovanović i izrazio nadu da će pomoć Fonda biti od velikog doprinosa ugroženima.

Donatori velikog srca

Jovanović je naveo neke od najvećih donatora, koji su učestvovali u davanju pomoći ugroženima od poplava. To su: dr inž. Miloje Milićević iz Berlina, koji je i predsednik Fonda, Marino Skaramela iz Švajcarske, dr prof. Ljiljana Verner iz Hanovera, Predrag Rakočević iz Štutgarta i Majk Milićević iz Toronta.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Srbi za Srbe - u Paraćinu
Ponedeljak 19.05.2014. 18:30
Ako znate nekog u dijaspori, u videu su adrese gde se mogu donirati stvari, hrana,...molim vas saljite video dalje. Hvala https://www.youtube.com/watch?v=aTvECQfh_XU
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online