Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 21.05.2014.
00:12
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Zašto Srbi vole Ruse?

Možemo mi da uđemo u Evropsku uniju, ali srpski narod ne može bez Rusa i Rusije. Kolika je povezanost srpskog i ruskog naroda najbolje se vidi u nevolji. Nekoliko desetina ruskih dobrovoljaca uputilo se u Obrenovac. U jednom od čamaca, dvojica Rusa, potpomognuti sa “Četnicima“, uspeli su da evakuišu ugrožene.

Ruski spasioci po dolasku na niški aerodrom "Konstantin Veliki"

Dok se čamac približavao “pristaništu“ jedan od Rusa je upao u vodu. “Zaronio“ je na mestu na kome je voda duboka pet-šest metara! Prisutnu su se zaledili, ali ipak, prisebnošću, ruski dobrovoljac uspeo je da se uhvati za čamac, uđe u njega i posle nekoliko sekundi, kao da se ništa nije desilo.

Divljenje i poštovanje prema hrabrim ruskim dobrovljcima nije krio ni premijer Vučić, ni ministi iz Vlade Srbije. Kršni ruski dobrovoljci bili su na braniku “odbrane Obrenovca“. Hrabro, bez bojazni za vlastiti život…

Divljenje je reč kojom Obrenovčani govore kada im se spomenu Rusi. Da ne budemo grešni prema ostalima jer i oni zaslužuju ogromnu zahvalnost - u tim trenucima, dok su ugroženi pešačili do autobusa koji je bio na izlazu iz Obrenovca, pomagali su slovenački spasioci, sa nekoliko čamaca. Pomoć je stigla iz svih zemalja okruženja - Crne Gore, Mađarske, Hrvatske, BiH, Rumunije, Makedonije…

Evakuacija najmlađih iz Obrenovca

Beba u vodi!

U čamcu desetak ugroženih. Očevici prepričavaju horor scenu. Dok se čamac približavao željenoj destinaciji, plovilo je udarilo u nepoznati objekat koji je bio pod vodom. Majka koja je držala bebu od nekoliko meseci, od udarca ju je ispustila u vodu! Najpre šok, tajac... A onda - majka u očaju, vrisak… Hrabri spasioci odmah su uskočili u vodu. I priča sa srećnim krajem - beba je spasena! 

 

Sećanje na 1981. i 1999.

Oni srednje i starije generacije sećaju se poplave u Obrenovcu 1981. godine. Očevici kažu da je bilo strašno, ali ni nalik ovom potopu, koji je toliko uništilo ovu beogradsku opštinu da reči jednog od spasioca koji je pred kamerama uzviknuo “Ljudi, Obrenovac više ne postoji!“ najbolje govore o beznađu i očaju. Većini Obrenovčana je u lošem sećanju NATO bombardovanje Srbije proleća 1999. godine, ali je nepodeljeni utisak, iako je na područje ove opštine palo najviše NATO bombi “Milosrdnog anđela“, da je to bilo “ništa“ prema ovoj katastrofi.


Teorije zavere

Gde su krizne situacije, tu su i glasine i teorije zavere. Od broja poginulih, sa kojima se spekuliše, do “očevidaca“ koji su videli mnogo mrtvih, zarobljenih u automobilima, zgradama, do teorija da je Obrenovac žrtvovan zarad viših interesa (odbrane termoelektrane “Nikola Tesla“)... Šta je istina, šta nije, koliko i da li će Obrenovac moći da se oporavi, pitanje je koje lebdi u vazduhu. Bilo, ne ponovilo se!

Dobro, poplave... Nego, šta bi u "Sili"?

Juriš preko trudnice do čamca

Sekunde do smrti kraj Obrenovca

POVEZANE VESTI

Sreda 21.05.2014. 00:21
Срби поштују Русе јер су нас бранили и у Првом и Другом светском рату.Руси кажу да је КОСОВО СРПСКО.Руси кажу да Република Српска има право да се одвоји.Руси су православци као и Срби. А зашто мрзимо дивљи запад ??? Мрзимо јер су ухапсили Ратка Младића,Шепеља,Слободана и остале Србе а пуштили су на слободу Хрвате,муслимане и шиптаре.Мрзимо запад јер су бомбардовали Србију без дозволе УН и окупирали су Србију.Мрзимо запад јер напада ни криву ни дужну Русију. ЖИВЕЛА БРАТСКА РУСИЈА БАЊА ЛУКА =МОСКВА =БЕОГРАД Србија је до Владивостока СМРТ ФАШИЗМУ
Sreda 21.05.2014. 03:59
Tuzno je slusati poslednje izjave premijera Vucica koji se trudi svim silama da nam kaze kako ce najveca pomoc stici od EU..NIKO I NE POMISLJA DA TRAZI POMOC OD RUSIJE jer ne smiju od EU I SAD , a po evropi su se rastrcali i prose kao cigani.EU cine 28 zemalja i ta pomoc koju treba da dobijemo je pomoc 28 zemalja a ne jedne drzave dok Rusija stoji sama .Tragedija je koliko vidim za Vucica i trenutak kada treba da se svim silama narodu pokaze kako su eto EU I SAD nesto bez cega se ne moze. A niko da kaze da je upravo sva katastrofa koja nas je zadesila djelo tih toboznjih spasilaca i njihovog sistema HARP , A POKUSNI KUNIC SMO MI SRBI..Bog pa Rusi samo treba traziti pomoc iskreno bez prevare
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online