Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 29.05.2014.
11:23 >> 18:49h
B92 A

Prvi čovek Obrenovca na saslušanju

Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, na saslušanju je u policiji u okviru istrage o eventualnoj krivičnoj odgovornosti zbog posledica poplava.

Imam sve dokaze, poručio Čučković
 

Posle Čučkovića na red će doći predsednik opštine Krupanj Rade Grujić i bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, a biće pozvano još nekoliko osoba u lancu odgovornosti u ta tri grada, navodi "Blic".

Direktor policije Milorad Veljović je po nalogu tužilaštva naložio da se hitno formiraju radne grupe koje bi trebalo da ispitaju eventualnu krivicu lokalnih samouprava.

Čučković je "Blicu" rekao da će se odazvati pozivu policije i predati im svu dokumentaciju. "Imam zvanične papire i kada je reč o mojim formalnim ovlašćenjima i svim stvarima koje sam odradio i kako sam ih odradio. Za sve poteze u skladu sa ovlašćenjima šefa opštinskog štaba imamo spremljene dokaze", rekao je on ranije.

Bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, koji je podneo ostavku na ovu funkciju pošto je smenjen sa mesta šefa kriznog štaba, rekao je da je savesno i odgovorno obavljao svoj posao i da istraga o nesreći mora da se sprovede.

"Sam sam tražio da se utvrdi odgovrnost svakog člana štaba, posebno moja kao glavnog čoveka u stabu", rekao je Milošević i dodao da traži rešenje ko je doneo odluku o tome da bude smenjen sa mesta komandanta štaba uz obrazloženje da je obavljao nesavesno posao.

On tvrdi i da je grad do detalja poštovao svaku naredbu "Srbijavoda" i smatra da treba ispitati ucešće tog preduzeća koje je nadležno za odbranu na rekama prvog reda.

“Uradio sam sve, niko ne bi mogao više“

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je danas, pošto je više od osam sati davao izjavu policiji, da je tokom poplava u datim okolnostima i sa raspoloživim brojem ljudi uradio sve i da niko ne bi mogao više.
"Pozvan sam kao građanin da dođem u policiju i dam izjavu o okolnostima u Obrenovcu pre i posle katastrofe. Razgovor je trajao nekoliko sati, jer je analiziran svaki trenutak", rekao je Čučković novinarima ispred zgrade beogradske policije.
"Smatram da je neophodno da se pokrene istraga i utvrde činjenice kako se slične stvari više nigde u Srbiji ne bi ponovile", rekao je Čučković.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.05.2014. 12:07
Ovome se po faci vidi da je neki mufljuz.
Četvrtak 29.05.2014. 12:57
Има доказе ? За шта ? Да је урадио оно што је требало ? Вода која је досегла висину 1. спрата у центру Обреновца побија све доказе... Али, од ове приче нема ништа... Представа за зомбиране дебиле.... На крају ће кривац бити домар из општине који је изгубио курблу од сирене за узбуну ?
Četvrtak 29.05.2014. 13:25
baca se prašina u oči naivnom narodu....javna je tajna da je minirana brana i Obrenovac kao grad žrtvovan da ne bi bio poplavljen Beograd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online