Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 07.06.2014.
18:46
Beta A

Šta je pisalo na sajtu "Peščanika" pre nego što je "oboren"?

Sajt portala "Pešcanik" danas je ponovo oboren, objavljeno je na njegovom Fejsbuk nalogu.

Mića Jovanović, vlasnik i rektor Univerziteta Megatrend
 

Na sajtu je prethodno objavljen tekst "Rektor Mića, Baron Minhauzen, ili kako je ministrov mentor zagubio doktorat" koji pod znak pitanja stavlja postojanje doktorata vlasnika i rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića.

U tekstu se podseća na Jovanovićevu zvaničnu biografiju, prema kojoj je on doktorirao na "Londonskom univerzitetu" 1983. godine, a osam godina kasnije i na Univerzitetu u Mariboru. Autori teksta, Marko Milanović i Miljana Radivojević, međutim, navode da je istraživanjem utvrđeno da Londonski univerzitet predstavlja federaciju drugih univerziteta te da na njemu nije moguće doktorirati.

"Nema načina da se utvrdi da je Stefanovićev doktorat plagijat"

Dr.Marko Milanović je vanredni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Notingemu.Dr. Miljana Radivojević je postdoktorand na Institutu za arheologiju univerzitetskog koledža London.  Osim toga, utvrđeno je da se doktorat Miće Jovanovića ne nalazi ni u jednom od dostupnih kataloga ili nekoj od baza podataka za doktorske disertacije u Velikoj Britaniji.

Autori teksta kontaktirali su profesora Stivena Vuda sa Londonske škole za ekonomiju i upitali ga da li je bio Jovanovićev mentor, kao što je navedeno u biografiji rektora Megatrenda, ranije objavljenoj u listu Press. "Ja nisam bio mentor Mići Jovanoviću kao doktorskom kandidatu na LSE. On nikada nije bio registrovan kao student na LSE", odgovorio je Vud.

Govoreći o današnjem obaranju portala Peščanik, njegova urednica Svetlana Lukić je u izjavi agenciji Beta navela da se radi o masivnom napadu na taj portal i da se trenutno čeka izveštaj vebmastera o tome. Ona je podsetila da je portal Pešcanik na isti način bio oboren prošlog vikenda nakon što je objavio tekst kojim se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat. MUP je sproveo istragu ali još nisu objavljeni rezultati.

POVEZANE VESTI

Subota 07.06.2014. 19:13
Baron Minhauzen, ha, ha, ha, oberhohstapler, skidose mu gacice ti, kako ih on nazva, "nazovi" strucnjaci iz Londona, ha, ha, ha! Bice izvrsen pritisak na dramosera da se ukine akreditacija ove vodenice za mlevenje titula i da se sve ponisti sto je do sada izdato! Sada je Srbija dosla na red za proveru svih akademskih zvanja, pa da vidimo ko se unervozio i ko jos ovo smatra napadom na vladu, drzavu, bla, bla, bla. Da vidimo koji ce sada prevaranti da se jave za rec i pokusaju da stite ovog prevaranta! Kokice sam vec spremio!
Subota 07.06.2014. 18:54
Moćan nešto ovaj Mića...
Subota 07.06.2014. 19:17
I Mica i vladajuca garnitura su lopurde koje su se udruzile da pljackaju narod,sve te lazne diplome im sluze da zadovolje svoju bolesnu sujetu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online