Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 12.06.2014.
11:59 >> 12:55h
Beta A

Stefanović: Pošteno sam uradio doktorat

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović odbacio je optužbe da je plagirao delove svoje doktorske disertacije, i ocenio ih kao neistinite i politički motivisane.

Sve su ovo gnusne laži: Nebojša Stefanović
 

"Nemam ni potrebe a još manje vremena da se bavim tom neistinitom pričom. Doktorski rad sam pošteno uradio i komisija, koju su činili ugledni profesori, nije imala nijedan prigovor", poručio je Stefanović u intervjuu za list Nedeljnik.

Kako je kazao, to je prvi i poslednji put da komentariše navode o plagijatu, koje su trojica naučnika iznela na sajtu "Peščanik", a za koje je rekao da su "gnusne laži". Stefanović je dodao da Univerzitetu Megatrend, na kom je doktorirao, akademskoj zajednici i stručnjacima iz oblasti lokalne samouprave ostavlja da daju mišljenje o njegovom radu.

Pročitajte još:

* Premijer o Stefanovićevom doktoratu: Najgluplje obrazloženje koje sam čuo

* "Nema načina da se utvrdi da je Stefanovićev doktorat plagijat"

* SRS podnela prijavu protiv Stefanovića zbog doktorata

* "Stefanovićev rad ne može biti doktorat"

* Dve verzije Stefanovićevog doktorata

Ministar policije je naglasio da o toj temi više neće davati nikakve izjave, i ocenio da je poslužio kao "vreća za udaranje". Stefanović je kazao da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić "prezire političke hajke i ume da ih prepozna", i dodao da mu premijerova podrška mnogo znači.

"Potpuno je jasno i očigledno da nakon organizacije protesta, skupštinskog odbora za nauku i instrumentalizacije nekih funkcionera Demokratske stranke (DS) postoji politička pozadina napada. Da li su te lažne optužbe povezane s reformama ili smenama nekih ljudi u vrhu MUP-a, nemam dokaze da tvrdim", kazao je Stefanović.

On je dodao da je napadnut u trenutku kada počinju "ozbiljne reforme" u policiji, i istakao da u MUP-u neće biti zaštićenih, niti "skrivanja iza položaja".

Komentarišući hakerske napade na sajt "Peščanik", Stefanović je rekao da je putem Interpola zatražena međunarodna tehnička pomoć od više zemalja iz regiona i sveta, i da je sve u rukama Tužilaštva za visokotehnološki kriminal.

Megatrend: Rad je originalan originalan

Senat Megatrend univerziteta obrazovao je, 5. juna 2014. godine, Komisiju za ocenu osnovanosti pokretanja postupka poništavanja diplome Fakulteta za poslovne studije u Beogradu o stečenom zvanju doktora ekonomskih nauka, izdate na ime Nebojše Stefanovića.

Komisija je jednoglasno Senatu Univerziteta predložila, ceneći kako suštinske tako i formalne elemente, da nema osnova za osporavanje orginalnosti doktorske disertacije Nebojše Stefanovića.

Članovi Komisije bili su: prof. emeritus Oskar Kovač, prof. dr Boris Krivokapić, prof. dr Neđo Danilović i doc. dr Mihajlo Rabrenović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.06.2014. 13:52
pošten ti je doktorat...al za strna žita,plagijatore..ha,ha
Četvrtak 12.06.2014. 14:26
Mnogogo se trudite da opravdate diplome ali je više nego očigledno da sva VLADA sabere znanje niste ni za jednog prosečnog SREDNJOŠKOLCA.
Četvrtak 12.06.2014. 16:34
Po medijima se raspravlja da li je doktorat sa privatnog fakulteta verodostojan ili ne, a sa druge strane desetine pravih doktora, sa drzavnih fakulteta nemaju posla...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online