Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 15.06.2014.
13:50 >> 15:19h
mondo.rs A

''Ako je doktorat plagijat, Stefanović zna šta mu je činiti''

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u emisiji "Stav Srbije" Dragana Bujoševića na TV Prva, rekao je da bi imao neke zamerke na doktorski rad ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ali smatra da nije loš rad.

Komisija će reći da li je rad stručan ili ne: Aleksandar Vučić
 

"Komisija će reći da li je rad stručan ili ne", rekao je Vučić govoreći o doktoratu Stefanovića, osporenom u javnosti.

On je dodao da javnost koja nije pročitala rad ne može da procenjuje da li je disertacija dobra ili ne, već samo stručna komisija. Ukoliko ta komisija i stručni organi kažu da je "gospodin Stefanović nešto plagirao, on zna šta mu je činiti", rekao je Vučić.

Pročitajte još:

* "I Stefanovićev doktorat ispitati kao Jovanovićev"

* Rektor lažov, a ministar nije?

* Stefanović: Pošteno sam uradio doktorat

Premijer, istina, nije znao da odgovori da li je komisija sastavljena od profesora sa Megatrenda ili ne.

"Ne znam zašto je to postala najvažnija stvar u Srbiji, kada ima mnogo važnijih stvari. To ne razumem, ali mi je jasno da se iza toga nešto drugo valja", reko je premijer.

On je odbacio tvrdnje da je srpske naučnike iz Londona, koji su osporili originalnost doktorata ministra policije nazvao glupima.

"Kada sam govorio o naučnicima iz Londona, rekao sam da je njihovo obrazloženje o falsifikatu doktorata Stefanovića glupo, a ne da su oni glupi", rekao je Vučić.

Premijer se pokajao što je rekao da ga nije iznenadilo otkriće da Jovanović, sada već bivši rektor, ali i dalje vlasnik Megatrenda, nema doktorat sa Londonskog univerziteta.

"Kajem se jer kao premijer ne smem da iznosim takvo mišljenje i izvinjavam se ako sam time povredio Jovanovića", rekao je Vučić i dodao da u svetu privatni fakulteti važe za bolje od onih državnih, ali da kod nas, na žalost, slučaj je obrnut.

Vučić je rekao da su mu predstanvici Ministarstva prosvete na sedici Vlade u

subotu rekli da "čvrsto stoje" iza svojih tvrdnji da Jovanović nije doktorirao u Londonu, uprkos njegovim navodima da je pronašao svoj doktorat i da će ga pokazati javnosti.

Voditelj Bujošević je potom citirao reči Miće Jovanovića da je pola studenata na Megatrendu iz SPS, a pola iz SNS, Vučić je rekao da je ipak polovina iz DS.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.06.2014. 14:11
Долази Војо, сад прпаааааа........
Nedelja 15.06.2014. 16:04
Da ima imalo obraza, već bi se povukao sa ministarske pozicije... Ali, ne znaju oni šta je to sramota... Samo lažu i mažu...
Nedelja 15.06.2014. 15:50
Vrati se VOJVODO da prvo pohapsimo LOPOVE i VELEIZDAJNIKE IZ:DS-a,SNS-a,LDP-a,SPO-a,NVO-a a prvenstveno tvoju "decu"-TOMU LOPATU,vUCKa,i ostalu PETU KOLONU. Srbija te ceka rasirenih ruku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online