Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 20.06.2014.
16:37
Srna A

Tužilaštvo: Ajmo da što pre presudimo Šešelju

Tužilaštvo Haškog tribunala nije se eksplicitno izjasnilo o privremenom puštanju na slobodu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Ima li kraja muka Vojislava Šešelja u Haškom tribunalu
 

U odgovoru na nalog sudskog veća da se strane u postupku izjasne o mogućnosti da Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, Tužilaštvo je navelo da ne može da razmatra to pitanje, osim da napomene da je Žalbeno veće nedavno primetilo da "optuženi za sada nije pokazao da mu je zbog dužine suđenja, uključujući i pritvor, narušeno pravo na fer suđenje".

U slučaju da Šešelj bude pušten na privremenu slobodu, ističu iz Tužilaštva, sudsko veće treba da postavi uslove koji obezbeđuju da optuženi neće "ugrožavati žrtve, svedoke ili druge osobe" i da će se vratiti u pritvorsku jedinicu kada mu to veće naloži.

Pročitajte još:

Vojislav Šešelj

* "Šešelj hoće slobodu, a ne poniženje"

* Šešeljev sin: Tata će protresti vlast

* Šešelj neće iz Haga!

* Ako ne bude hteo da ode, Šešelja će izbaciti iz Haga

* "Vraćam se u politiku. Neću nanogicu"

Iz Tužilaštva navode da se iz liste aktivnosti za koje je Šešelj naveo da će preduzimati tokom privremene slobode može zaključiti da je optuženi "dobrog zdravlja".

Imajući u vidu dužinu pritvora optuženog i suđenja, Tužilaštvo smatra da svi napori Haškog tribunala treba da budu usmereni da presuda bude izrečena što pre, prenose beogradski mediji.

Pretresno veće izdalo je 13. juna nalog kojim se strane u postupku pozivaju da iznesu mišljenje o mogućnosti da Šešelj privremeno bude pušten na slobodu, uzimajući u obzir više razloga, među kojima i narušeno zdravstveno stanje optuženog.

U odluci veća je navedeno da je poziv stranama upućen zato što u ovom trenutku nije moguće "odrediti tačan datum izricanja presude" pošto je sudija Madaje Nijang zatražio dodatno vreme da se upozna sa celim predmetom.

POVEZANE VESTI

Petak 20.06.2014. 16:58
Izrecite jednom tu presudu ako je ima ili pustite coveka bando zlotvorska
Petak 20.06.2014. 17:01
I da je najveci zlocinac na svetu sta trazite 12 godina od njega ima li pravde na ovom svetu
Petak 20.06.2014. 17:17
Sve Vase Sorbonske pravne diplome se crvene od stida. Pa koliko samo puta Vam je ukazivao na Vase krsenje pravila i odredbi rada Tribunala koje ste sami propisali, moze se i na klipovima sa sudjenja na You Tube-u videti. Krsenje prava o sudjenju u "razumnom roku" je vec iz delokruga Obicajnog prava iz oba pravna sistema (kontinentalnog i anglosaxonskog) odavno naruseno. Tuzilastvo je radilo krseci sve moguce zakone, uredbe,pravila i na kraju, vise puta (protivno pravilima) nadopunjavanu optuznicu napokon sastavilo i procitalo. Dr.prof.Seselj je u ima Odbrane sam izneo zavrsnu rec i sada se Vi pitate o "mogucim uticajima na svedoke"?, pa koje sad svedoke kao da sudjenje nije ni pocelo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online