Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Četvrtak 26.06.2014.
16:30
Beta A

Ljajić: Hag želi da nam ''podvali'' Šešelja

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić, izjavio je u četvrtak da je u slučaju predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja taj sud sam napravio problem i sada traži način da ga "izveze" Srbiji.

Tribunal sam napravio problem: Vojislav Šešelj
 

"Tribunal treba otvoreno da prizna da ne može da izađe na kraj sa Šešeljem, da su u velikom problemu, da nisu imali odgovor na njegov način ponašanja. Oni kažu da je to opstrukcija, ali bez obzira na to, on ima pravo da se brani na način za koji misli da je za njega najbolji", rekao je Ljajić na televiziji B92.

Pročitajte još:

* Stigao zahtev Haga o puštanju Šešelja

* "Vraćam se u politiku. Neću nanogicu"
* Šešeljeva tri uslova Hagu!
* Ako ne bude hteo da ode, Šešelja će izbaciti iz Haga
* Šešeljev sin: Tata će protresti vlast
* "Šešelj hoće slobodu, a ne poniženje"
* "Dočekaću Šešelja s pečenim ovnom!"
* Tužilaštvo: Ajmo da što pre presudimo Šešelju

Ljajić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije, naveo je da Tribunal to treba da nazove pravim imenom i da kaže da Šešelj iz pritvora u Sheveningenu ide u kućni pritvor i da je za to nadležna Srbija. On je dodao da, međutim, iz Tribunala ne kažu kako da to bude sprovedeno ako nema saglasnosti onoga na koga se to odnosi i ako taj neko, u ovom slučaju Šešelj, unapred kaže da ne želi da poštuje nikakve uslove i da ne želi da mu vlada njegove zemlje daje bilo kakve garancije.

"Država može sve da uradi i to nije nikakav problem... mi smo uvek davali tipske garancije, s tim što su uvek, u svakom slučaju, to tražili optuženi, odnosno njihovi branici, oni su uvek bili saglasni sa svim uslovima koje postavlja tribunal i zato nismo imali nikakvih problema u operacionalizaciji odluke o privremenom puštanju na
slobodu", dodao je Ljajić.

Šešelj, podsetio je Ljajić, nikada nije tražio garancije, a u ovom konkretnom slučaju, ne samo da nije tražio i nije podneo zahtev za privremeno puštanje na slobodu već je rekao da ne želi garancije od države i ne želi da se ponaša u skladu sa uslovima koje je postavio Haški tribunal.

Ljajić je istakao da je aktuelna situacija u vezi sa Šešeljem jedinstven slučaj za koji je najvećim delom odgovoran sam Tribunal. Srbija, kako je rekao, ima rok od nedelju dana da se izjasni o garancijama za Šešelja, ali su te garancije obesmišljene načinom na koji ih je tražio Tribunal i izjavom Šešelja da ne želi garancije.

"Naša je obaveza da štitimo te ljude, a ne da im, barem po njihovom mišljenju, nanosimo još veću štetu nego što su je do sada imali", zaključio je Ljajić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.06.2014. 16:39
ŠEŠELJ JE SLOBODAN ČOVJEK!!! PUSTITE GA KUĆI ZLOTVOOOORI!!!
Četvrtak 26.06.2014. 16:43
Vojo se vraca u SVOJU OTADZBINU U SVOJU SRBSKU ZEMLJU.............DOCEK U BEOGRADU CE BITI JEDINSTVEN "NEK BUDE" LJUDI NA HILJADE NEK SE PEVA" BOZE PRAVDE" DOLAZI HEROJ +VOJISLAV SESELJ+...........+ ZIVEO SRBSKI VOJVODO +
Četvrtak 26.06.2014. 16:46
A vas LOPUZE u takozvanoj Vladi nece cekati kucni pritvor,kada bude on dosao na funkciju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online