Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.07.2014.
19:57
Beta A

Šešelj i definitivno ostaje u Hagu

Optuženi Vojislav Šešelj odbio je da se, na poziv raspravnog veća Haškog tribunala, obaveže da će poštovati uslove za eventualno privremeno oslobađanje iz pritvora Tribunala do izricanja presude.

Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, u sudnici Haškog tribunala
 

Šešelj nije u pisanom obliku odgovorio sudijama, ali je, prema objavljenom dokumentu Tribunala, jednom službeniku rekao da se neće dodatno izjašnjavati i da ostaje pri stavu iz ranijeg podneska kojim je odbio sve uslove za privremeno oslobađanje, obećavši jedino da ne bi napuštao teritoriju Srbije.

Šešelju su 4. jula sudije dale rok od tri dana da to učini u pisanoj i pravno obavezujućoj formi, što je ranije zatražila Vlada Srbije kao uslov da Tribunalu da garancije za Šešeljevo privremeno oslobađanje.

Predsedavajući sudija Žan Klod Antoneti je, pozivajući optuženog da prihvati uslove, krajem prošle nedelje, upozorio da će, ako ih odbije, Šešelj morati da ostane u pritvoru u Sheveningenu do izricanja presude.

Pročitajte još:

Vojislav Šešelj

* “Kad Šešelj nešto kaže, to je definitivno“

* ''Nadam se da će Šešelj odbiti Hag''

* Beograd oprao ruke od Šešelja

* Slučaj Šešelj: Garancije Haga neprihvatljive

* Igre glavama zbog Šešelja

Raspravno veće Tribunala kao uslove za Šešeljevo privremeno oslobađanje navelo je, između ostalog, kućni pritvor, oduzimanje pasoša, policijsku pratnju pri bilo kakvom kretanju iz medicinskih razloga, zabranu kontakta sa svedocima i žrtvama i javnog razmatranja njegovog slučaja, osim sa članovima tima za odbranu.

Šešelj je, prethodno, "s gnušanjem odbacio bilo kakve garancije izdajničke, prozapadne vlade u Srbiji". Naglasio je da je jedino ograničenje na koje pristaje, ako pretresno veće odluči da ga privremeno pusti na slobodu, to da neće
napuštati teritoriju Srbije. Kao i ranije tokom procesa, Šešelj je posredno zatražio ukidanje pritvora, koje, po njegovom tumačenju, propisuje međunarodno
običajno pravo.

Vođa radikala podvukao je da se "neće periodično javljati policiji, niti nositi ogrlice, narukvice ili nanognice, kojima se vređa ljudsko dostojanstvo, da će učestvovati u političkom životu Srbije i na javnim skupovima, da će davati intervjue novinama, da će gostovati u televizijskim emisijama i da će javno kritikovati Haški tribunal kao
nelegalni međunarodni sud".

POVEZANE VESTI

Utorak 08.07.2014. 20:35
Храбар је "танка" реч! Легенда! Доследан, један од ретких, великих, правих,СРБА. Покорио је и згазио Хаг.
Utorak 08.07.2014. 20:08
Значи, Војо, ти више србије видети нећеш.... можда је и боље... није ово ни црно испод нокта оне Србије...
Utorak 08.07.2014. 21:11
Вучић,Николић и Дачић се сада дебело радују и веселе.Одахнули су дебело.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online