Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 23.07.2014.
23:46
Blic A

Veliki pritisci da se Tačiju oproste zločini

Specijalni tim, na čijem je čelu Amerikanac Klint Vilijamson, posle tri godine istrage nije uspeo da prikupi dovoljno dokaza o trgovini organima i slučaju “žuta kuća”, ali je utvrdio listu od najmanje deset nekadašnjih komandanata OVK za koje ima čvrste dokaze da su počinili ratne zločine, kaže za “Blic” pouzdan izvor.

Pokušava da umakne sa optuženičke klupe: Hašim Tači

Očekuje se da će Vilijamson izveštaj o istrazi objaviti u ponedeljak, 28. jula, ali kako tvrdi naš izvor, nije izvesno da će odmah izaći s imenima odgovornih za ratne zločine. TV “Pink” je juče na svom sajtu objavila nezvaničnu informaciju da bi optužnica protiv Tačija mogla biti podignuta već sledećeg utorka, dok izvor “Blica” tvrdi da su u toku veliki pritisci da se Hašim Tači i Fatmir Ljimaj skinu s liste odgovornih.


Pored Tačija, Ljimaja i Jakupa Krasnićija, srpsko tužilaštvo za ratne zločine dosad je ukazivalo i na moguću umešanost Agima Čekua i Ramuša Haradinaja u trgovinu ljudskim organima. Kako “Blic” saznaje, Haradinaj i Čeku nisu na Vilijamsonovom spisku.


Glavni tužilac Specijalnog tima Vilijamson juče se, tokom posete Beogradu, sreo sa premijerom Aleksandrom Vučićem i srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.


Premijer Vučić je ocenio da će objavljivanje izveštaja Specijalnog tima biti od ogromnog značaja za Srbiju, kao i da će potvrditi objektivnost institucija EU i međunarodne zajednice u istrazi zločina počinjenih tokom rata na KiM i na prostoru bivše Jugoslavije.


- Mi smo od početka očekivali pošten i objektivan pristup, što je tužilac Vilijamson svojim radom na najbolji način potvrdio i na taj način opravdao svoju reputaciju kao borac za poštovanje prava - naglasio je Vučić tokom sastanka sa američkim tužiocem.


Vilijamson je zahvalio srpskim pravosudnim organima na izuzetno dobroj i efikasnoj saradnji tokom istražnog postupka.

Vukčević je, uoči sastanka s Vijamsonom, izjavio da je istraga o trgovini organima na KiM - slučaju “žuta kuća” - došla do kraja. On nije želeo da navede ime nijednog od osumnjičenih, rekavši da to treba da uradi Vilijamson i nije želeo da komentariše navode prištinskih medija da u izveštaju Specijalnog tima nema dokaza o trgovini organima. Prema podacima srpskog tužilaštva, na KiM je nestalo više od 300 osoba nealbanske nacionalnosti.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.07.2014. 23:49
Nama tacijevi oporosti ne trebaju, on je taj koji treba da kleci
Četvrtak 24.07.2014. 06:21
A SAD IM TREBA DOKAZ??? Kada se treba srbin strpati u zatvor dokazi nisu potrebni. A za proamerickog sipca naravno dokaza "nema" i naravno se "traze" dokazi.
Četvrtak 24.07.2014. 07:54
Pa oprostili su Gotovini...Oricu..Halilovicu......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online