Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 29.07.2014.
12:50 >> 15:42h
Beta A

LSV osuđuje nameru FK Novi Sad da igra meč sa Luganskom

Liga socijaldmeokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas nameru nižerazrednog fudbalskog kluba Novi Sad da igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Lugansk i zatražila od nadležnih da se oglase tim povodom, jer se na taj način dovodi u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine.

Osuđuju odluku FK Novi Sad da igra meč sa Luganskom: LSV
 

LSV je u saopštenju za javnost naveo da takav poziv fudbalskog kuba Novi Sad predstavlja veoma grubo mešanje politike u sport, s obzirom da jasno prejudicira državni status te samoproklamovane "republike" u Ukrajini.

"Takvi potezi mogu veoma lako omesti Srbiju na putu integracija ka Evropskoj uniji i unose zbunjenost u odnos Srbije prema teritorijalnom integritetu Ukrajine. Tražimo od nadležnih organa da se oglase tim povodom", navodi se u saopštenju za javnost LSV-a.

FK Novi Sad želi prijateljski meč sa ekipom Luganska

Predstavnici samoproglašene Narodne Republike Lugansk saopštili su da će se "veoma rado" odazvati na poziv fudbalskog kluba Novi Sad,ž preneo je portal Novorosi.

"Imajući u vidu dugu fudbalsku tradiciju, kako u Srbiji tako i u regionu Lugansk, rado smo prihvatili taj predlog", navodi se na sajtu.

Dodaje se da se u ovom trenutku obavlja selekcija tima Luganska koji će odigrati prijateljsku utakmicu "na gostoljubivom srpskom tlu", krajem avgusta.

Fudbalski klub Novi Sad prošle sezone ispao je iz Srpske lige Vojvodina (treći rang takmičenja) u Vojvođansku ligu Zapad, ali je neizvesno u kojoj će se ligi takmičiti sledeće sezone zbog trenutne reorganizacije i lige i kluba.

Vučević: Grad ne zna za meč s timom iz Luganska

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević saopštio je da gradska vlast ne zna da će biti
odigran meč između Fudbalskog kluba "Novi Sad" i tima samoproglašene proruske "Narodne Republike Lugansk" koja tvrdi da se otcepila od Ukrajine. Kako piše u saopštenju, Grad Novi Sad "nema nikakve veze sa tim događajem, niti vodi međunarodnu politiku, jer je to posao Vlade Srbije".

 

"Međunarodnu politiku vodi Vlada Srbije i ona je jedina kompetentna da vodi takvu vrstu politike. Svi koji su na javnim funkcijama, ukoliko se ne vode time i ne slede politiku Vlade Srbije, treba da budu svesni da mogu snositi posledice", piše u saopštenju Vučevića.

 

Stav Grada je da zvanične međunarodne i prijateljske utakmice treba da budu organizovane po pravilima FIFA i UEFA. Vučević je dodao da je zadatak onih koji se bave sportom, da oporave sportske klubove čija je finansijska situacija loša i da pokažu navijačima da su sposobni da ih "izvuku" iz finansijske krize.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 29.07.2014. 13:21
A kad bi pozvali "Vlaznimi" iz Djakovice, ovi SMRADOVI bi to oberuce pozdravili!
Utorak 29.07.2014. 14:59
Da je LSV na vreme odgovarao za veleizdaju i zagovaranje raspada zemlje danas ne bi imao drskosti ni ljudstva za ovakva saostenja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online