Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 29.07.2014.
13:56 >> 15:58h
Beta A

"Vilijamsov izveštaj satisfakcija za žrtve"

Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izjavio je danas da je izveštaj glavnog tužioca Euleksa za istragu navoda o trgovini organima na Kosovu i u Albaniji 1999. godine Klinta Vilijamsona satisfakcija za žrtve i veliki doprinos međunarodnoj pravdi.

Vilijamsov izveštaj dokazuje da je bilo zločina
 

"Nesumnjivo proizilazi da su ratni zločini izvršeni, a da li jež došlo i do trgovine organima, videcehemo", rekao je Vukčević agenciji Beta povodom izveštaja koji je Vilijamson danas predstavio u Briselu posle trogodišnje istrage u vezi s trgovinom ljudskim organima.

Kako je naveo, Vilijamson je vrlo jasno rekao da nisu podignute optužnice jer još nije formiran međunarodni sud.

"Još nema dokaza o trgovini ljudskim organima"

"Niko za sada, naročito oni koji nemaju uvida u te dokaze, ne može da kaže da li ima dokaza za ovo ili ono", istakao je Vukčević, dodajući da će tačka na slučaj "Žuta kuće" dobiti epilog podizanjem optužnice i presudom.

Po njegovoj oceni, Vilijamsonov tim "stavio je krunu" na dugogodišnjiž posao koji je započelo srpsko Tužilaštvo za ratne zločine na osnovu navoda iz knjige bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte.

"To je bila inicijalna kapisla da počnemo sa istraživanjima. Mi smo istraživali sudbinu 300 do 500 nestalih lica nealbanske nacionalnosti, i onda smo radeći po tom slučaju došli do određenih podataka da je došlo do trgovine organima", kazao je Vukčević.

On je rekao da od Specijalnog suda za zločine OVK, čije se formiranje očekuje naredne godine, očekuje da bude "na visini" tužioca Vilijamsona, koji je tokom istrage, po oceni Vukčevića, pokazao nepristrasnost i objektivnost.

"Dokazao je da nije podložan uticajima, a to očekujem i od suda", naglasio je srpski tužilac.

Vilijamson je danas izjavio da je utvrđeno "desetak" slučajeva trgovine ljudskim organima.

On je rekao da će istraga biti nastavljena i da ne isključuje mogućnost da će trgovina ljudskim organima biti "uključena u optužnicu", odnosno da će biti podignute optužnice i za to delo.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.07.2014. 14:16
Kakva satisfakcija, JARCU jedan???!!! Govno besramno! A i s tobom bih vatru ložio, samo da mi može bit.
Utorak 29.07.2014. 14:17
Vukčeviću teško je tebi vjervati ti i Vučić mnogo mutite u ovom slučaju ima dosta dokaza i ne smijete se drznuti da manipulišete sa najstrašnijim zločinom za koje je čovečanstvo čulo.
Utorak 29.07.2014. 14:46
Glupi jarac. Jado ne spominji zrtve.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online