Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 29.07.2014.
22:57
Beta A

“Postoje spiskovi za hapšenje Srba na KiM“

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović izjavio je da su mu visoki zvaničnici Srbije i međunarodne zajednice potvrdili da postoje spiskovi za hapšenje Srba na Kosovu.

Postoji njauži spisak za hapšenje 18 Srba: Milan Ivanović
 

"Spiskovi koji na Kosovu i Metohiji postoje za hapšenje Srba u funkciji su etničkog čišćenja KiM od preostalih Srba sa severa pokrajine i stvaranje Velike Albanije", rekao je on za Televiziju Most iz Zvečana.

Ivanović je kazao da su mu visoki zvaničnici međunarodne zajednice rekli, a zvaničnici u Beogradu potvrdili, da postoji najuži spisak za hapšenje 18 Srba, na kom se nalazi i on.

Vladine garancije – mrtvo slovo na papiru

Osvrćući se na garancije Vlade Srbije da će uhapšeni Srbi biti dostupni pravosudnim organima ako im se omogući odbrana sa slobode, Brkljač, Ivanović i Božović su ocenili da su one ostale "samo mrtvo slovo na papiru" i da se "oseća podcenjivčki odnos prema tim garancijama od strane onih koji je trebalo da ih uvaže".

"Pominje se još jedan spisak od 34 osobe za hapšenje i najverovatnije se čeka osnivanje Suda za zločine pripadnika OVK - zbog 'ravnoteže' mora se suditi i Srbima", smatra Ivanović.

On je hapšenje Srba na Kosovu uporedio sa lišavanjem slobode Vojislava Šešelja i naglasio da se njima onemogućava pravedna i pravična odbrana, kao i fer i korektno suađenje.

Advokat Miodrag Brkljač objasnio je za TV Most da poziv za odlazak u policijsku stanicu radi davanja podataka sam po sebi ne znači i hapšenje, ali se najčešće tako završi za Srbe na Kosovu.

On je tvdnju ilustrovao primerom njegovog klijenta Dragana Delibašića, koji je uhapšen pre skoro pola godine i još uvek se nalazi u pritvoru a optužnica nije podignuta.

Potpredsenica GI SDP "Oliver Ivanović" Ksenija Božović podsetila je da je i lider te inicijative na poziv Euleksa otišao na razgovor koji je trajao do ranih jutarnjih sati i da je tada odveden u pritvor u kome se nalazi više od šest meseci.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.07.2014. 23:20
BEZITE SA KOSOVA SPASAVAJTE ZIVU GLAVU,KOSOVO JE I ONAKO ALBANSKO,PRODALA GA NASA BANDA
Četvrtak 31.07.2014. 21:03
Zašto EULEKS,nije hapsio pre Briselskoe izdaje od strane veleizdajnika nikolića i vučića,sa svojim podrepašima.mogli su ali samo južno od IBRA,na Severu Kosova malo sutra,posle izdaje EULEKS radi podmuklo,tobož poziva vas na informativni razgovor a u stvari već je odredjen pritvor,e zbog toga će sa Severa Kosova,otići SRBI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online