Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 30.07.2014.
10:53
Blic A

"Znao sam da će Vučić da me smeni"

"Moja smena je normalni sled događaja posle nekog vremena. Ne mislim da su razlog smene informacije o troškovima za reprezentaciju", kaže direktor "Dunav osiguranja“ Marko Ćulibrk.

Marko Ćulibrk, smenjeni direktor Dunav osiguranja
 

Od sedmorice smenjenih direktora za razgovor je bio raspoložen jedino Ćulibrk. On za “Blic” kaže da je smenjen u sklopu novih mera Vlade koje sprovodi svuda gde je država većinski vlasnik.

"To je normalno. Čekamo odluku Vlade, pa ćemo videti šta dalje. Informacije koje su se pojavile u medijima kada su u pitanju troškovi za reprezentaciju jesu dezinformacije“, kaže Ćulibrk i dodaje da još nije razmišljao šta će raditi posle smene.

Njega će na predlog Vlade zameniti Mirko Petrović, jedan od osnivača DSS i bivši direktor "Dunav osiguranja“ za vreme Koštuničine vlade.

Smenjeni direktor Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Milan Živanović odbio je da govori o odluci Vlade, dok se bivši direktor "Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović nije javljao na telefon tokom čitavog dana.

Za neka preduzeća su već poznata imena novih vršilaca dužnosti direktora. Zna se da će umesto Velimira Radosavljevića, koji je u pritvoru zbog sumnje da je oštetio aerodrom zbog ugovora koje je sklapao sa "Vizerom“, biti postavljen Saša Vlaisavljević, bivši kadar DS. Iako je o njegovom imenovanju Vučić javno govorio, Vlaisavljević je u razgovoru za “Blic” ipak ostao suzdržan.

- Ako dobijem njegovo poverenje i ako budem postavljen, onda ćemo o svemu da pričamo. To je tek predlog Nadzornog odbora. Prvo to telo treba da usvoji odluku, posle treba da prođe Vladu i ako Vlada usvoji predlog, to je to - rekao je u kratkom razgovoru za “Blic” Saša Vlaisavljević koji je vodio „Jat ervejz“ od 2007. do 2009.

Direktor EPS-a Aleksandar Obradović je već dugo na tankom ledu, ali za EPS, kako je izjavio premijer, još nije pronađeno dovoljno dobro kadrovsko rešenje.

Vlada Srbije će sutra, kako saznaje “Blic”, usvojiti sva dokumenta koja bi trebalo da omoguće otvaranje procesa korporativizacije EPS-a, što je uvod u smenu 300 direktora. Prema zahtevu premijera, ovaj posao trebalo bi završiti do početka septembra, a rezultat bi moralo da bude ukidanje preko 300 funkcionerskih mesta i otkazi za isto toliko direktora u raznim firmama koje rade u okviru EPS-a. Prosek zarada u EPS-u danas je oko 75.000 dinara, ali su za oko 650 raznih direktora i rukovodilaca službi prosečna primanja oko 85.000 dinara.

Ipak, kako nam je nezvanično potvrđeno, proces u koji će EPS ući ovih dana, a koji bi trebalo da dovede do centralizacije brojnih službi, odnosno do ukidanje 13 paralelnih pravnih, finansijskih, PR i ostalih sektora u svakom od zavisnih preduzeća ipak ne znači i konačni raskid sa departizacijom u ovoj firmi.

Naime, i dalje će Nadzorni odbor EPS-a a ne direktor odlučivati o smenama svakog ko rukovodi zavisnim preduzećem.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.07.2014. 13:41
naći će se već neka fotelja za tvoju direktorsku guzicu
Sreda 30.07.2014. 15:56
http://www.dragas.biz/cistka/#more-14415
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online