Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 31.07.2014.
19:41
Beta A

"Šeik mora da dozvoli otkrivanje ugovora"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da u Vladi Srbije nema lopova i da će se ponositi objavljivanjem ugovora sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima pošto to odobri šeik Muhamed čiji dolazak očekuje.

Videćemo šta će biti kada šeik dođe: Aleksandar Vučić
 

Odgovarajući u Skupštini Srbije na pitanje poslanika Nove stranke Zorana Živkovića kada će, kao što je obećano, biti objavljeni ugovori kao što su oni sa Etihadom, NIS-om i Fijatom, Vučić je kazao da iz njemu nepoznatog razloga mnogi beže od odgovora i mnogi izmišljaju različite stvari o ugovorima.

Kada je reč o ugovorima sa Fijatom i ugovorom o NIS-u, Vučić je naveo da su oni potpisani u vreme kada je na vlasti bila Demokratska stranka na čijoj je izbornoj listi Živković izabran. On je naveo da je bio učtiv i pažljivo slušao Živkovića.

"Molim da mi ne dobacujete, trudim se da odgovaram na pristojan način", rekao je Vučić.

Što se tiče Fijata, naveo je Vučić, taj ugovor nažalost neće biti pokazan ne zbog Srbije nego zbog druge strane. Vučić je kazao da je reč o ugovoru na koji je Srbija potrošila ubedljivo najviše novca.

Premijer je kazao da za razliku od neodgovornih ljudi neće da kaže da je taj ugovor loš i pogresan, ali da bi verovatno bio optužen za najveći kriminal da ga je on potpisao.

Kada je reč o NIS-u, Vučić je rekao da je primedbe na taj ugovor izneo ne Živkoviću nego predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

"Taj ugovor su potpisali oni sa vaše liste, nikakave veze sa mojom strankom nema, ali smo se izborili da dobijemo dobar ugovor o Južnom toku", rekao je premijer i dodao da očekuje da radna grupa "kako dolikuje prijateljima Rusiji i Srbiji reše određene probleme".

Kada je reč o privatizaciji kompanije Politika, Vučić je kazao da je izneo te podatke pre godinu i po.

"Uopšte nemamo rešenje. Stranka na čijoj ste listi izabrani kad je vladala, pljačkala je sve da Sveti Petar ne može da ustanovi ko je koga pljačkao i koliko", kazao je Vučić i dodao da je to činila da bi imala potpunu kontrolu nad medijima.

"Ne osećam se ni malo kriv za tu situaciju. Tako su vični lopovi bili na vlasti da nema tog suda koji to može da pohvata, ali imaćemo snage da raspetljamo to klupko. Da li ćemo uspeti, ostaje da se vidi", kazao je Vučić.

Živković je naveo da nije zadovljna odgovorima i naveo da nijedan ugovor nema veze sa vremenom kad je on bio na vlasti.

"Ako je neko bio protiv tih tajnih ugovora to sam bio ja", rekao je Živković, koji je nekada bio i premijer Srbije.

Živković je premijera pitao da li može da garantuje da niko od njegovih ministara nije nezakonito stekao diplomu ili plagirao doktorat i ko je platio profesionalne muzičare koji su zabavljali minstre na "eskurziji" u Nišu.

"Nisam zadovoljan odgovorom, neka nisu pomenuta kao plagijati. Stvarno je lepo slušati vas, vaše lepe želje su bez osnova i to je problem ove vlade. Nemojte da vičite na mene ja nisam ni član vlade ni član otadžbinske uprave", poručio je Živković premijeru.

Vučić je rekao da je ponosan što su ministri išli autobusom, za razliku od nekih koji nikada nisu izlazili iz limuzina i da u ponedeljak u autobusu kojim su ministri išli na sednicu vlade u Nišu nije bilo nikakvog veselja.

"Nisam čak ni čuo muziku, bio sam na donjem nivou autobusa. Sigurno Srbija nije platila muziku kao ni sedviče. Nijedan moj ručak ili večeru nije platila Srbija ni građani", rekao je Vučić.

On je rekao da je očekivao da će od Živkovića čuti i neko pristojno pitanje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.07.2014. 20:03
Jeli bre pizdousti pa je si ti prodo Srbiju sejku, pa sad samo on moze da odluci da li zeli ili ne zeli da otkrije ugovore? Pa jel znas ti da svaki nas predak koji je imao dostojanstvo, veru i srpstvo u sebi, sam bi skocio u raku kad bi ovako nesto izjavio ko ti? Tebe bre covek ni sa dupetom ne moze da uporedi jer i ono je cistije od tvog karaktera i obraza!! Ja neznam kakva fukara mora biti covek da ovako nesto izjavi i da se pojavi u javnosti a da ne umre od sramote i bruke!! I sta kazes, nijedan tvoj rucak nije platila Srbija ni gradjani???? Pa ko ti platio majke ti ga, ah da Brisel, mozda tvoja Andjelija Ferkel ? A mozda i onaj crni klempa, ili si spao na njegovog ambasadora?
Četvrtak 31.07.2014. 20:12
"Kada je reč o ugovorima sa Fijatom i ugovorom o NIS-u, Vučić je naveo da su oni potpisani u vreme kada je na vlasti bila Demokratska stranka na čijoj je izbornoj listi Živković izabran. " ?? Није ти постављено питање КАД су потписани уговори, него ЗАШТО их не објављујете ?
Četvrtak 31.07.2014. 19:47
Вучићу, обеси се !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online