Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 01.08.2014.
16:21
Beta A

Struja, Albanci i napad u Velikom Trnovcu

Meštanin sela Veliki Trnovac kod Bujanovca metalnom šipkom napao je četvoročlanu ekipu Elektrodistrubucije koja je došla na teren da proveri da se neko od isključenih dužnika za struju nije sam ponovo priključio, rekao je direktor Elektrodistribucije u Vranju Zoran Knežević.

Došli da isključe struju, jedva izvukli živu glavu
 

Knežević je rekao da je meštanin Velikog Trnovca kome je zbog dugovanja bila isključena struja pa se ponovo priključio, metalnom šipkom razbio službeni automobil u kome su se nalazili radnici Elektrodistribucije. Pošto je slomio šoferšajbnu i počeo da udara po krovu automobila, dva radnika Elektrodistribucije i dvojica elektromontera, pobegli su iz automobila.

"Svi su morali da pobegnu iz kola, pozvana je policija i sada čekamo nastavak. Elektrodistribucija je podnela prijavu policiji, izvršen je uviđaj na licu mesta ali se za sada još ništa nije desilo", kazao je Knežević.

Knežević je naveo da su napadnuti radnici odeljenja Elektrodistribucije u Bujanovcu zbog stresa svi na bolovanju, tako da u narednih sedam dana u opštini Bujanovac nema ko da obavlja kontrolu nelegalnih priključenja struje.

"Krenuli smo sa kontrolom nelegalnih priključenja struje od prekjuče a već se ovo desilo, videćemo kako ćemo dalje. Ovo nije prvi put da meštani u opštini Bujanovac zbog isključenja struje napadaju radnike Elektrodistribucije", rekao je Knežević.

Knežević je naveo da je po nalogu "Jugoistoka" iz Niša, čiji je vranjska Elektrodistribucija deo, u opštini Bujanovac tokom jula isključena struja kod 700 korisnika čiji je dug bio veći od 10.000 dinara, kao i da su isključenja obavljana i u sredinama gde žive Srbi i u mestima gde žive Albanci.

Politička pozadina

Poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi zatražio je danas podatke po opštinama o tome koliko ko u Srbiji duguje za struju.

"Hteo bih da nam se da izveštaj za svaku opštinu ko koliko duguje i ko koliko zaostaje u plaćanju struje a ne da se paušalno govori da samo Preševo i Bujanovac ne plaćaju", rekao je Halimi u Skupštini Srbije.

Halimi se javio posle izlaganja poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića koji je je reagovao na govor poslanika Nove stranke Zorana Živkovića. Đukanović je kazao da je "neko dobijao subvencije od države, pravio vinograde, pozivao narod da se ne plaća struja, pa je bio jednak kao neki tamo iz Preseva i Bujanovca koji takođe ne plaćaju struju".

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović, koji je inače polemisao sa šefom poslaničke grupe SNS Zoranom Babićem, kazao je da ima poštovanje prema instituciji premijera, ali da nije lepo što je Aleksandar Vučić juče optužio Albance da ne plaćaju struju.

"Moraju svi građani da plaćaju struju, ali je nezgodno kada to govori čovek koji po 15 meseci nije plaćao komunalije", rekao je Stefanović misleći na Vučića.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je, odgovrajući na pitanje poslanika Šaipa Kamberija kada će država obezbediti besplatne udžbenike na albanskom jeziku, rekao da će to biti ispunjeno pre 1. septembra, ali i izrazio očekivanje da će i Kamberi i svi ostali u Bujanovcu, Preševu i Medveđi ispuniti svoje obaveze prema državi i redovno plaćati struju.

POVEZANE VESTI

Petak 01.08.2014. 16:38
Хајде сад Вучићу да те видимо на делу, немаш ти муда да оним шиптарским паразитима искључиш струју, групица наркомана и криминалаца јача од целе Србије ! А можда би сви у Србији требали да престају да плаћају струју, па зашто и не би када групица шиптарских паразита може, па могу онда и остали грађани Србије ! СРБИЈА БАНАНА ДРЖАВА !
Petak 01.08.2014. 16:47
Siptari su oduvek ziveli na nasim ledjama,nisu nista placali.Pitam se da li sada na Kosovu i Metohiju placaju struju.Siptar-tumor Balkana
Petak 01.08.2014. 16:57
Kuga sa belim kapicama,izgledaju kao moj kad mu stavim kapuljacu kad se druzim sa promiskuitetnim damama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online