Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 07.08.2014.
11:23

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Igumanija spremna za saslušanje

Policija i tužilaštvo u Boru započeli su istragu o Svetolazarevom pravoslavnom izviđačkom kampu koji se održava unazad dve godine na Kučajskim planinama istočne Srbije u organizaciji tzv. Srpske istinske pravoslavne crkve (SIPC) na čijem je čelu njihov episkop Akakije Stanković.

Sve se zna: Igumanija Efrosinija

Kamp se nalazi u ataru Akakijevog manastira Novi Stjenik. Igumanija Efrosinija je potvrdila da je pozvana na saslušanje u borsku policiju.


- Dogovoreno je da do kraja nedelje dam izjavu. Ne plašim se. Organizujemo kamp po uzoru na izviđačke kampove koji postoje u Srbiji i svetu, s tim što naš ima dodatnu komponentu, a to je pravoslavna molitva i veronauka, srpska nacionalna istorija i folklor. Nema ništa loše u tome da se deca socijalizuju kroz igru i druženje, da se nauče kako se orijentisati u šumi i opstati u surovim prirodnim uslovima. Da ojačaju kondiciju i imunitet. Bolje je to nego da zatvoreni u kući sede pred kompjuterom dan i noć, da ih sa interneta vrebaju gadarije. Ili da gluvare ulicama i nađu se na meti narko-dilera. Ne vidim da je protivzakonito, jer postoje sportska streljačka društva, ni to što su deca u okviru 10 dana kampovanja, jedan dan obučavana u streljaštvu gađajući improvizovane mete gumenim mecima iz plastičnih pušaka, priča za "Vesti" Efrosinija, inače idejni tvorac kampa.


Za negativan publicitet ona optužuje Srpsku pravoslavnu crkvu.
- Ne biraju načine da nas unište, jer se 20 godina suprotstavljamo SPC u vezi sa ekumenizmom. Za razliku od njih, iz redova naše SIPC niko nije sumnjičen za srebroljublje i lopovluk, raskoš i narkomaniju, pedofiliju ili bilo koji drugi razvrat - kaže igumanija novog Stjenika.
 

Gde su fiskalni računi

Efrosinija napominje da je SPC "privilegovana u Srbiji"
- SPC ima novac, vraćena su joj nacionalizovana imanja, a i država je finansijski dotira. Iako je zvanično registrovana SPC nije u državnom sistemu fiskalizacije, može da plasira i radi šta želi, da progoni i anatemiše one koji joj nisu po volji - kaže ona.
Srpska istinska pravoslavna crkva (SIPC) je, da podsetimo, naziv za nepriznatu zilotsku crkvu koja od 1995. deluje u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.08.2014. 11:40
Не могу рећи да сам велики Хришћанин али волим и подржавам наше зилоте, нека поживе и ојачају они и Црква им и да постану наш канон.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online