Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 19.08.2014.
14:00 >> 17:33h
blic.rs A

Sertić novi ministar privrede?

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predložio je u utorak predsednika Privredne komore Srbije Željka Sertića za novog ministra privrede, saznaju beogradski mediji.

Novi član Vlade Srbije kad to potvrdi skupština: Željko Sertić
 

Kako saznaje ''Blic'', dogovori o ovome vođeni su noćas i jutros, pri čemu je Sertić sinoć dostavio potrebnu dokumentaciju, o konačan dogovor ''pao'' je jutros.

Setić je u izjavi dostavljenoj portalu ''Vestionline'' izrazio zahvalnost premijeru Vučiću na ukazanom poverenju.

''To je za mene velika čast i ogromna odgovornost. Ukoliko i parlament potvrdi izbor, i na novoj funkciji radiću kao i na mestu predsednika Privredne komore Srbije – u najboljem interesu srpske privrede i države'' , navodi se u Sertićevoj pisanoj izjavi.

''Treba nam neko ko će rešiti problem''

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je da je predložio Sertića, jer je ''državi potreban neko ko će da se posveti rešavanju problema''. Vučić je naveo da je privredi potreban neko ko će se baviti problemima kao što su preduzeća u restrukturiranju. Na pitanje ko će biti novi predsednik Privredne komore Srbije, Vučić je odgovorio da to nije pitanje za državu.

''U ovom trenutku kao ključne aktivnosti vidim izgradnju što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje sprovođenjem reformi u svim segmentima u nadležnosti ministarstva i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava, da bi njeno zdravo jezgro i onaj deo koji se može postaviti na noge podigao efikasnost, upošljavao što veći broj ljudi i postao što konkurentniji u utakmici na međunarodnom tržištu koja nas čeka u toku i nakon procesa evropskih integracija'', dodao je on.

Sertić, uspešni privrednik iz Novog Sada i diplomirani menadžer, predsednik je Privredne komore Srbije od marta 2013. godine. Na tu poziciju izabran je jednoglasno na Skupštini PKS kao jedini kandidat, a predlozi da se nađe na tom mestu stigli iz više od 30 regionalnih komora i udruženja.


Sertić je rođen u Sečnju 1967. godine, ali se školovao u Novom Sadu. Fakultetsku diplomu stekao je na privatnom Univerzitetu Union u Beogradu.Vlasnik je preduzeća "Komrad" i stručnjak za mala i srednja preduzeća.


Član je SNS. Govori engleski jezik. Član je borda direktora Evrokomore, a bio je proglašen i za najboljeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope.


Vučić će Sertića predložiti poslednjeg dana roka pošto je Skupština Srbije 4. avgusta konstatovala ostavku Dušana Vujovića na tu funkciju. Parlament je Vujovića istog dana izabrao za ministra finansija, a Vučiću je od tada počeo da teče zakonski rok od 15 dana da predloži novog kandidata za ministra privrede.

Taj rok ističe danas.


Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi Skupština trebalo da izabere novog ministra.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.08.2014. 14:09
Evo ga još jedan stručnjak.
Utorak 19.08.2014. 15:04
diplomirani menadžer,predsednik privredne komore srbije Član je borda direktora Evrokomore, Fakultetsku diplomu stekao je na privatnom Univerzitetu Union u Beogradu,.Vlasnik je preduzeća "Komrad" i stručnjak za mala i srednja preduzeća , Član je SNS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Utorak 19.08.2014. 15:46
Dje ga pogodi Milivojeeeeee. Strucnjak iz SNS za mala preduzeca. Inace nigde nema kad je diplomirao. Ali ako imas u vidu da univerzitet UNION postoji tek od 2005 onda je 2009 prvi rok do kog je mogao da diplomira. TAD JE IMAO 42 GODINE!!! A od tada su prosle samo 4 godine. Dovoljno da u SNS-u postanes strucnjak, ali jadna je privreda koju "strucnjak" sa cetiri godine fakultetskog staza vodi. Sad ce da postane strucnjak i za male privrede, jer srpska, bogami ne moze biti manja. A ti rajo glupa gledaj i aplaudiraj. Vezbaj jer ce ti uskoro trebati iskustvo da se u glavu udaras!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online