Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 23.08.2014.
07:47
J. Arsenović - Vesti A

Smena vlasti milom ili silom

Do smene vlasti u Vojvodini će sigurno doći samo je pitanje vremena kada i na koji način, smatraju analitičari nakon što je Demokratska stranka predvođena Bojanom Pajtićem odbila predlog o formiranju koncentracione vlade u pokrajini.

Prozreo igru: Bojan Pajtić
 




Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu usvojio je juče izveštaj o usaglašenim stavovima pregovarača iz DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nove demokratske stranke o načinu funkcionisanja i izgleda buduće pokrajinske vlade.

Već iz podatka da ovim dokumentom nije obuhvaćen Savez vojvođanskih Mađara, inače deo sadašnje vladajuće koalicije, govori o tome da su odnosi između DS i SVM na veoma niskim granama. Ištvan Pastor je po svemu sudeći potrošio svoj kredit kod demokrata kada je pred liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem izašao sa predlogom o formiranju koncentracione vlade. Ovakva vlada podrazumeva da je sačinjavaju sve parlamentarne stranke, a s obzirom da je predlog odbila ubedljivo najbrojnija stranka u Skupštini Vojvodine - DS, zbunjujuće je zašto mađarski predstavnici i dalje insistiraju na toj formi prevazilaženja političke krize u severnoj pokrajini.

Niko nikom ne veruje

DS sa ligašima i NDS ima većinu u sadašnjem sazivu vojvođanskog parlamenta, ali se demokrate ne mogu osloniti na poslanike iz Tadićeve novoformirane stranke, inače bivših članova DS, koji su već jednom pokazali nedoslednost. Ni LSV Nenada Čanka nije pouzdan partner i najviše što bi Nenada Čanka vezalo za demokrate jeste značaj funkcija koju mu demokrate nude, a koje ne bi mogao da dobije od naprednjaka. Kao što su "Vesti" već pisale, Čanak bi želeo funkciju predsednika pokrajinskog parlamenta koju sada obavlja Ištvan Pastor.


- Pastor je predložio rešenje za koje je znao da je demokratama neprihvatljivo. Tu je reč o solomonskom rešenju da ne bi direktno raskinuo koaliciju i da bi ostao dosledan ranijim izjavama. Bez demokrata to neće biti koncentraciona vlada u pravom smislu, već neka nova većina koja će u skorije vreme raspisati izbore - smatra direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov.

POVEZANE VESTI

Subota 23.08.2014. 07:56
Ljudi bjedom odgone bjedu, jednog ruše drugog da dovedu, nadaju se, biće mnogo bolje, ubrzo se i njeg zadovolje.
Subota 23.08.2014. 08:53
Odbaciti Statut koji su izdajnici pisali, ukinuti dvojnu i ostaviti samo vojvođansku administraciju, doneti sve potrebne zakone mimo USS i SANU i njihovog tupavog tumačenja, jednostrano proglasiti ukidanje kolonijalnog statusa Vojvodine i proglasiti potpunu nezavisnost Vojvodine na celokupnoj teritoriji u koju bi spadali Banat, Bačka, Donji Srem i Srem sa trenutno okupiranim teritorijama, a koje se nalaze severno od Save i Dunava. Početi pregovore sa Zagrebom o budućem statusu Baranje, ali to je već dugoročno. - VOJVODINE ĆE BITI ONOLIKO KOLIKO BUDE BORBE ZA NJU -
Subota 23.08.2014. 10:02
Zašto spominjati silu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online