Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 26.08.2014.
14:44
Srna A

“Kosovo je najveća baza radikalnog islama na Balkanu“

Politikolog religije Miroljub Jevtić ocenio je da je baza radikalnog islama na Balkanu najveća među Albancima i da je najbolji dokaz za to činjinica da je na samoproglašenom Kosovu nedavno u samo jednom danu uhapšeno 40 islamskih radikala.

Na Kosovu je u samo jednom danu uhapšeno 40 džihadista, što dovoljno govori o tome kolika je rasprostranjenost radikalnog islama u južnoj pokrajini
 

On naglašava da se decenijama unazad problem radikalnog islama na samoproglašenom Kosovu marginalizovao i kada se god govorilo o ovom problemu, govorilo se uglavnom o BiH.

"I tačno je to. Imamo islamske radikale u BiH. Imali smo Aliju Izetbegovića i imali smo pritiske američke ambasade da se hapse džihadlije u BiH i na Kosovu i Metohiji, ali da li je ikada u BiH u jednom danu uhapšeno 40 islamskih radikala, kao na Kosmetu?", pitao je Jevtić.

On dalje postavlja pitanje kada se neki islamista iz BiH proslavio u Siriji kao Albanac sa samoproglašenog Kosova Lavdrim Muhadžeri, koji odseca glavu zarobljeniku i naglašava da se mora shvatiti da je baza radikalnog islama najveća među Albancima.

Jevtić je rekao za "Politiku" da, nažalost, svi srpski naučnici pogrešno gladaju na ovaj problem, a da ih slede političari, sa izuzetkom Ivice Dačića, koji je svojevremeno pred javnost izašao sa pravilnom ocenom opasnosti od albanskog radikalnog islama.

"Moramo razumeti da je budućnost Kosmeta radikalni islam i da je u takvim uslovima opstanak samih Albanaca teško zamisliv. Dakle, ništa od Velike Albanije, jer je radikalni islam smrtni neprijatelj svakog nacionalizma", ocijenio je Jevtić.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.08.2014. 14:57
Sve njih treba poslati i rasporediti u drzave koje su priznale Kosovo kao drzavu.Pa da tim vajnim demokratama iz Nato pakta lete bombe u Busevima,Parkovima i drugim javnim mestima.Neka se onda dosete kako je bilo Srbima kada su ih usrecili tri meseca u bespomucnom bombardovanju i klanju civila na Kosovu.Vratice se njima sve to kao bumerang jer su mislili ludake da koriste u svoje svrhe samo ludaka ne mozez kontrolisati.
Utorak 26.08.2014. 15:36
Malo sarina (nervni gas) resava problem sa slinavim siptarima.
Sreda 27.08.2014. 16:26
Koga god podrzava Amerika, NATO i EU, tu se javlja islamski fundamentalizam i ekstremizam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online