Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 27.08.2014.
20:08
Beta A

Zakuvalo se: DS tuži SNS

Pravni tim Demokratske stranke će tužiti autora saopštenja Srpske napredne stranke u kom se, kako kažu demokrate "pored mnogobrojnih besmislenih optužbi", predsednik DS Bojan Pajtić optužuje za pljačku 500 miliona evra, saopštio je u sredu DS.

Foto: Ilustracija

"Ukoliko je to odgovor SNS na pitanje ko će da odgovara za štetu od 12,5 miliona evra koju su građani pretrpeli zbog odobrenih, a nerealizovanih kredita, to izlazi iz okvira civilizovane političke komunikacije i Demokratska stranka na takav način neće razgovarati", ističu demokrate i dodaju da je poruka SNS građanima Srbije "više nego jasna".

Srpska napredna stranka optužila je funkcionere DS da na privatnim bankovnim računima imaju "astronomske cifre koje su napunili pljačkajući građane", a predsednika DS Bojana Pajtića da je "opljačkao više od 500 miliona evra".

To je bio odgovor naprednjaka na optužbe Demokratske stranke da je Vlada Srbije "nesposobna" zbog toga što je ove i prošle godine iz budžeta plaćeno 12,5 miliona evra na ime penala za neiskorišćene međunarodne kredite.

Srpska napredna stranka (SNS) pozvala je državne organe da javno kažu ko štiti predsednika Vlade Vojvodine i Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića od, kako se navodi, "odgovornosti za sve pljačke, od Razvojne banke Vojvodine, pa
do Fonda za razvoj".

"Pozivamo i sve raspoložene građane, među kojima je i 500.000 onih koji su ostali bez posla za vreme njihove vladavine, da slobodno podnesu kolektivnu tužbu protiv lidera DS-a za pretrpljen duševni bol i nesagledivu materijalnu štetu, koji su rezultat vladavine demokrata, kao i za sve otkaze bez pravnog osnova, i za sve zatvorene
i uništene firme", navodi se u saopštenju SNS.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.08.2014. 20:24
LOPOVI NIKAKO DA SE DOGOVORE OKO PLENA .
Sreda 27.08.2014. 20:52
Mislio sam da će Tadić,predati Sever Kosova,činjenica je da je Tadić sa svojim potrčkom nesrećnim Stefanovićem započeo predaju,svi smo se bar mi Srbi na Severu Kosova,obradovali kada je za Predsednika Srbije došao Nikolić,jer nam je na trgu Šumadija u Severnoj Kosovskoj Mitrovici,glasno i jasno izgovorio pred ,dvadeset hiljada nas prisutnih,OVOGA MI KRSTA,TAKO MI BOG POMOGO,NEĆU SE SMIRITI DOK NE PONIŠTIM TADIĆEVE SPORAZUME SA BRISELOM,narod je na izborima u velikom broju glasao za Nikolića,i gle čuda nebeše nam za nauk to što je IZDAO KUMA,u koga se do juče kleo,odmah po dolasku za predsednika,predade Sever Kosova Tačiju,pogazi i KRST I BOGA,od Tadića smo očekivali IZDAJU, od ovog GROB NE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online