Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 28.08.2014.
12:26 >> 17:34h
Beta A

Stefanović: Teroristi su ubili žandarma

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović naredio je danas, posle pogibije žandarma u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Kuršumlije, da se tamo pošalju "snažne policijske snage" koje će zaštititi stanovništvo i vitalne interese Srbije.

Tražićemo najstrožiju kaznu za odgovorne: Nebojša Stefanović
 

Ministar je, kako se navodi u saopštenju policije, ocenio da je žandarm Stevan Sinđelić ubijen u terorističkom napad.

"Republika Srbija neće tolerisati terorističke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovoriti na svaki napad. Zahtevaćemo da se počinioci terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne", naveo je Stefanović.

Ministar je izrazio saučešće porodici Stevana Sinđelića.

Preminuo žandarm koga su ranili Albanci

Beogradski sindikat policije i policijskih starešina saopštio je da je pogibija žandarma Stevana Sinđelića zločinački teroristički napad na državu, ali
da je potrebno ispitati kako je došlo do toga i da li postoji odgovornost njegovih starešina.

KPS traži ubice

Ministarstvo unutrašnjih poslova samoproklamovanog Kosova istražuje incidente u blizini Merdara, u kojima je poginuo srpski žandarm, rekao je zamenik ministra Saša Rašić.

"Sindikat zahteva od rukovodstva MUP-a Srbije iscrpnu i krajnje ozbiljnu istragu kojom bi trebalo da se utvrdi ne samo nesporan teroristički akt, već i kako je došlo do smrtnog ranjavanja kolege Sinđelića ako se zna da je puškaranja u istom reonu bilo pre samo 24 sata od tragičnog događaja", navodi se u saopštenju.

Taj sindikat je dodao da je potrebno ispitati da li je Sinđelić imao odgovarajuću zaštitnu opremu.

"Možda je tragični događaj i dobar razlog da se ispita i odgovornost starešina, njihova taktička stručnost u ovakvim događajima, ozbiljnost kojom se pristupilo (ne samo u ovom slučaju) suzbijanju šumokrađa na uvek bezbednosno nestabilnoj Kopnenoj zoni bezbednosti", stoji u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi nije previše zabrinut povodom najava srpskog ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o povećanju policijskih snaga u području oko kopnene zone bezbednosti, prenose u četvrtak kosovski mediji.

Redžepi je u saopštenju za kosovski portal "Indeksonline.net" ocenio da je pravo Stefanovića da preduzima mere.

"Stefanović je na svojoj terotoriji. On preduzima mere jer je tamo bilo ilegalne seče šume. I ja kažem da on ima pravo da preduzima mere", naveo je Redžepi kratko za taj portal.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.08.2014. 12:44
Jedinica za Specijalne Operacije-Terorizam je bolest.............POSALJI TE DOKTORA.
Četvrtak 28.08.2014. 13:04
Gospodine Ministre, pa sto pustiste teroriste da se sutra dan vrate i pokupe sve sto su dovezli i doneli,ako je ova vest tacna? Ako je tacna, to je bruka i sramota. Vratiti i Vojsku Srbije na administrativnu granicu. a Arnauti neka se bune koliko god hoce. Jasno i glasno im treba dati do znanja da je Srbija drzava na celoj svojoj teritoriji, i da se njeni zakoni i Ustav moraju postovati. Jasno i glasno!!! Pokojnom Sindjelicu neka Gospod Bog podari vecni mir i spokoj i neka ga andjeli cuvaju.
Četvrtak 28.08.2014. 13:05
И шта ћете да урадите по том питању ? Да држите "оштре" конференције за штампу ? па ви ни на обичну таблу (Н.Пазар) не смете да кренете, камоли на живу силу... И треба жандаре да тамане ко вашке... ваљда ће некоме доћи из дупета у главу...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online