Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 29.08.2014.
09:41
Srna A

Vučić: Ne plašimo se čekića i nakovnja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ima prepoznatljivu i dobru politiku koje se čvrsto drži i da to nemački kancelar Angela Merkel zna.

I šta kažete, Aleksandre, imate čvrstu politiku: Aleksandar Vučić i Angela Merkel
 

On je po završetku konferencije o zapadnom Balkanu i posle radne večere sa Merkelovom naglasio da nije lako pred nemačkim kancelarom zastupati takvu politiku, ali da on to čini jer je ogovoran prema ljudima u Srbiji.

Govoreći o aktuelnoj ukrajinskoj krizi i činjenici da se Srbija našla između EU sa jedne i Rusije sa druge strane, Vučić je ponovio da Vlada mora da radi u interesu Srbije i da će za to tražiti podršku Nemačke.

Pročitajte još:

* Vučić: Poštovaćemo volju EU, ali...

* "Srbiji nije lako između Rusije i Zapada"

* "Samovolja Vučića šteti Srbiji"

"Ne plašim se da će se Srbija naći između čekića i nakovnja, mi smo na evropskom putu, ali ne možemo da rušimo neka tradicionalna prijateljstva i ono što su ekonomski interesi Srbije", rekao je Vučić i podsetio da je izabran da vodi Vladu, kao i da je odgovoran pred ljudima u Srbiji.

On je naglasio da Srbija svoju politiku nije kreirala za 24 ili 48 časova, već ju je osmislila kao dugoročnu i da će je kao takvu i provoditi. Vučić je rekao da Merkelova nije, naravno 100 odsto saglasna sa onim što Beograd radi, ali da je politika Beograda "čvrsta".

Govoreći o efektima konferencije i sastanaka u Berlinu na koje je Srbija izašla sa pet konkretnih prijedloga, Vučić je konstatovao da su oni naišli na dobar prijem.

"Ne znam koji će projekat biti izabran. Ja sam pred Merkelovu izneo kartu sa projektima i mislim da joj se dopao projekat pruge prema Crnoj Gori, ali i da je razumela važnost projekta Beograd-Sarajevo, koji bi išao preko Zvornika, Tuzle i Doboja", rekao je Vučić.

On je naveo da misli da su neki drugi insistirali da se Srbiji prihvati samo projekat autoputa Niš-Priština da bi za neke druge ostalo više novca, ali i da je i to važan projekat.

Kada je reč o ciljevima do iduće konferencije o Balkanu, Vučić je istakao da se nada da će biti završen jedan od ovih infrastrukturnih projekata ili da će se bar krenuti u realizaciju.

"Ali, osim toga, ostale su brojne reforme koje treba da uradimo. To je bila tema kako da napravimo konkurentniju Srbiju i sve ostale zemlje. Moramo mi to da uradimo, neće niko drugi to da uradi za nas. Tako očekuju i da druge stavri uradimo hrabro, snažno i relativno brzo", kaže Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 29.08.2014. 10:06
Dokle ce ovak kosmar da traje, da li je ovo san ili java.picousta dzukela je najveci Siptar od svih siptara.
Petak 29.08.2014. 10:29
"srbija ima prepoznatljivu politiku koje se čvrsto drži" ?? -kaže čovek koji je pre samo 2,5 godine rekao kako srbija nema šta da traži u društvu nacista u tvorevini koja se zove "eu" ?
Petak 29.08.2014. 10:10
Ja ovo citam i stidim se,kako li njemu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online