Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 29.08.2014.
16:46
Beta A

“Srbija neće napustiti kosovske Srbe“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić rekao je u petak u Zvečanu da vlada neće napustiti Srbe na Kosovu.

Država Srbija ostaće uz svoj narod na Kosovu i Metohiji: Marko Đurić
 

U Zvečanu je danas, povodom aktuelne političko-bezbednosne situacije, održana hitna zajednička sednica odbornika sa severa Kosova kojoj su prisustvovali Đurić, gradonačelnici, načelnik Kosovskomitrovačkog okruga i predstavnici međunarodnih misija sa severa Kosova.

Đurić je na početku sednice naveo da će, uprkos svim teškoćama, država ostati uz svoj narod i da se na Srbiju uvek može računati kada su pravda i prava Srba na Kosovu ugrožena.

"Moramo što pre početi sa izgradnjom i jačanjem naših političkih institucija u kojima se Srbi pitaju, u kojima Srbi odlučuju o svojoj sudbini i kojima niko na svetu ne može da ospori legitimitet i legalitet", rekao je on.

Prema njegovim rečima, to su pre svega srpske opštine, potom Zajednica srpskih opština i druge institucije koje su neophodne za jačanje i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Đurić je dodao da Srbi na KiM i država Srbija moraju realizovati svoja prava i postaviti zdravu osnovu na putu ka pravednom ishodu i životu dostojnom čoveka i naroda koji želi da "bude svoj na svome".

"To mora biti najpreči cilj. Prava na grešku nemamo, jer u prošlosti smo ih već previše napravili", rekao je Đurić i naglasio da je "cilj i iskrena želja Vlade Republike Srbije da dođe u situaciju u kojoj država neće imati potrebu da traži ličnu žrtvu od bilo kog građanina, već da država prepoznaje i nagrađuje najbolje pojedince među svojim građanima".

Kancelarija za KiM: Rešiti pitanje nestalih

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju pozvala je prištinske vlasti i međunarodnu zajednicu da ulože maksimalan napor u rešavanje pitanja sudbine 1.711 nestalih i rasvetljavanje i kažnjavanje počinjenih zločina na toj teritoriji.

"Srbija nikada neće dozvoliti da se zaborave i ostanu nerasvetljeni i nekažnjeni zločinci i zločini na Kosovu i Metohiji, kako bi se u potpunosti zatvorio deo istorije obeležen sukobima i stradanjima, i otvorilo novo poglavlje izgradnje pomirenja i poverenja", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, pretpostavlja se da među 532 nestala lica srpske nacionalnosti ima i onih koji su nevini izgubili živote, kao i žrtava trgovine organima.

POVEZANE VESTI

Petak 29.08.2014. 16:48
SKLANJAJTE VISE OVU LJIGU ! SVAKI DAN GA SLIKATE SA ISTIM LAZIMA.
Petak 29.08.2014. 16:53
OD POVLACENJA VOJSKE SCG DO DANAS NIJE BILO BOLJEG TRENUTKA DA VRATIMO SVETO SRBSKO KOSOVO........
Petak 29.08.2014. 17:04
sta kaze od 532 lica koja su nestala ima onih koji su nevini izgubili zivote a sta je sa tim drugim oni su bili krivi pa nema veze sto su nesta li pa svi su nevini dok se ne dokaze da su krivi koji je ovo idiot napisao nema veze o zivotu oni predpostavljaju da MEDJU NESTALIM IMA I NEVINIH !!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online