Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 31.08.2014.
09:05
Srna A

''Ne pada nam napamet da uvodimo sankcije Rusiji''

Vlada Srbije i ne razmišlja o uvođenju sankcija Rusiji i taj stav je jasno prenela partnerima na Zapadu, rekao je srpski ministar odbrane Bratislav Gašić.

"Srbija je jako vezana za Rusku Federaciju sa kojom ima veoma dobre, prijateljske, ekonomske odnose i podršku u pitanju rešavanja problema Kosova i Metohije", rekao je Gašić, koji je na batajničkom aerodromu dočekao ruski avion sa 90 tona pomoći za poplavljena područja u Srbiji.

Gašić je ponovio principijelni stav Srbije da se u ukrajinskoj krizi insistira na mirnom rešenju sukoba, kao i svih sukoba u svetu i da se Srbija zalaže za suverenitet i teritorijalni integritet svake članice UN.

Avion sa 90 tona humanitarne pomoći koju je Ruska Federacija namenila stanovništvu poplavljenih područja u Srbiji sleteo je u subotu uveče na aerodrom Batajnica.

U donaciji su dva kompleta velikih mobilnih generatora od kojih svaki može da snabdeva električnom energijom jedno selo, zatim 10 kompleta motornih pumpi, 10 prenosnih cisterni za vodu, 200 termosa srednjeg kapaciteta i 50 velikih termosa kapaciteta do 100 litara.

Vrednost donacije je veća od milion ruskih rubalja, odnosno 23.000 evra. Predstavnike Ministarstva odbrane Rusije dočekao je ministar Gašić, koji je zahvalio ruskog predsedniku Vladimiru Putinu i ministru odbrane Sergeju Šojguu za pošiljku.

On je najavio da će još jedan ruski avion sa 90 tona humanitarne pomoći stići na batajničkim aerodrom.

Gašić je dodao da će agregati i pumpe biti iskorišćeni pre svega za crpljenje vode iz basena Kolubara, gde je energetski sektor ugrožen, jer od vode ne može da se dođe do uglja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.08.2014. 09:17
Шта нам је дао запад? Оно мало што они дају крваво ћемо платити. Изгледа да ће остати оно општепознато да се у невољи пријатељи познају.
Nedelja 31.08.2014. 09:38
Ja se sinoc cudim sta to cudno grni sa aerodroma, kad ono braca dosla. Svaka im cast, ziveli na mnogaja ljeta.
Nedelja 31.08.2014. 10:48
Gašić je ponovio principijelni stav Srbije da se u ukrajinskoj krizi insistira na mirnom rešenju sukoba, kao i svih sukoba u svetu i da se Srbija zalaže za suverenitet i teritorijalni integritet svake članice UN. Ali kao prvo bi se najprije trebala zalagati za vlastiti teritorijalni integritet, što je prirodno ! Usput da pitate vaše zapadne partnere, zašto im nije bilo stalo do integriteta EX-YU, pa im je bilo jako stalo do integriteta HR i BiH, pa im onda nije bilo stalo do integriteta Srbije i sada im je jako stalo do integriteta Ukrajine, a i stolice Kosova u UN ! I malo dijete bi shvatilo s kime ima posla, osim vas konvertita !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online