Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Ponedeljak 01.09.2014.
13:59
Beta A

"Sankcije Rusiji nisu u ekonomskom interesu Srbije"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je u ponedeljak da nije sporno da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali da zbog svojih ekonomskih interesa nije učestvovala u sankcijama prema Rusiji, niti u sankcijama Moskve prema EU.

Srbija neće ići protiv svojih ekonomskih interesa: Ivica Dačić
 

"Trudimo se da imamo izbalansiran stav, naročito imajući u vidu ekonomske odnose. Na jednom međunarodnom forumu nedavno sam čuo da i sama Ukrajina i Rusija, kada je reč o sankcijama, imaju čudan odnos. Ukrajina jeste načelno podržala sankcije prema Rusiji, ali ih nije nikad operacionalizovala. S druge strane, Rusija nije uvela sankcije Ukrajini kada je reč o poljoprivrednim proizvodima", rekao je Dačić u Palati Srbija.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom spoljnih poslova i trgovine Kanade Džonom Berdom, istakao da "kad to (uveli sankcije) nisu uradili oni koji su međusobno u ratu, mislim da nije realno očekivati da će Srbija raditi sada sama na svoju štetu".

Šef srpske diplomatije je ocenio da se mora raditi na "deeskalaciji stanja u Ukrajini, jer će svako dalje zaoštravanje biti pretnja ne samo u regionalnom smislu, već i šire".

"Mi smo najveći prijatelj Rusije u Evropi"

Dačić je kazao da Srbija poziva na hitan prekid sukoba i na dijalog, jer se baš "u Srbiji najbolje vidi da je dijalog jedino rešenje za sve probleme" i dodao da će to biti prioritet Beograda i tokom predsedavanja OEBS 2015. godine.

Džon Berd je rekao da mu je "drago što Srbija ne podržava nelegalnu rusku okupaciju i agresiju" delova Ukrajine.

"Ovonedeljni samit NATO u Velsu biće veoma važan sastanak. Ono što se desilo poslednjih nedelja u istočnoj Ukrajini... je veoma provokativno i zbog toga će NATO na samitu najverovatnije istaći potrebu osnaživanja odnosa sa svojim partnerima u istočnoj Evropi", istakao je Berd.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.09.2014. 14:52
DACICU TI SI JEDNO ODVRATNO LJIGAVO PRASE I ZASLUZIO SI DESET DOZIVOTNIH ROBIJA. NADAM SE DA CES JEDNOG DANA ODGOVARATI ZA SVOJA NEDELA.
Ponedeljak 01.09.2014. 14:08
Prva i najmudrija stvar koju može Srbija da uradi je da se ODREKNE EU a da sarađuje sa dobronamjernim zemljama EVROPE.
Ponedeljak 01.09.2014. 14:10
Joj ne mogu vise da ih slusam i gledam kakve crne sankcije kako samo tako lupetaju.Oni su totalno odlepili do svake realnosti pa koji su faktor Dacic i druzina da obmamljuju narod tim glupostima.Sto ne sankcionise Kfor koji dozvoljava da Siptari ubijaju Policajce gde god stignu.Nisu u stanju da stite svoje stanovnike od Sumokradica a prica tu o nekim sankcijama Rusiji koji eto velikodusna vlada Srbije nece uvesti.Da li su oni nekada svesni gluposti koji oni pustaju u javnost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online