Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.09.2014.
16:28
Beta, Srna A

Unapređenje saradnje: Sporazum Srbije i Kanade o podsticanju investicija

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd potpisali su u ponedeljak Sporazum o podsticanju i zaštiti investicija između dve države.

Sporazum je dodatni podsticaj za ulaganja: Džon Berd i Rasim Ljajić
 

Srpska zajednica u Kanadi je veoma značajna i to je važna spona između dve zemlje, ocenio je ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd danas u Beogradu na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Potpisivanju tog dokumenta u Vladi Srbije prisustvovao je i srpski premijer Aleksandar Vučić.

Podsticaj za dodatna ulaganja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da će Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, koji je potpisan između Kanade i Srbije, predstavljati dodatni podsticaj za unapređenje privredne saradnje i da će podstaći kanadske investitore na nova ulaganja. Vučić je Berda upoznao i o ekonomskim reformama i predstojećim merama koje Vlada Srbije planira da sprovede i obavijestio ga o napretku Srbije u procesu evropskih integracija.
Premijer je posebno zahvalio za pomoć koju je Kanada uputila Srbiji za poplavljena područja.

Ljajić i Berd su ocenili da je Sporazum o zaštiti ulaganja izuzetno slažna poruka kanadskoj poslovnoj zajednici da je investiranje u Srbiji bezbedno.

"Ovaj sporazum je jako važan i za razvoj bilateralnih odnosa Srbije i Kanade, za otvaranje novih radnih mesta, ekonomski rast i razvoj. Zista smatram da je ovo momenat da saradnju podignemo na viši nivo i da unapredimo odnose kako bismo jos bolje sarađivali", rekao je šef kanadske diplomatije.

Berd je istakao da Kanada i Srbija već imaju dobre ekonomske odnose, pre svega kada je reč o oblasti rudarstva, farmaceutskoj industriji, poljoprivredi i prehrani.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić je ocenio da je potpisivanje Sporazuma o podsticanju i zaštiti investicija "nastavak odlične ekonomske i privredne saradnje" sa Kanadom.

"Ovaj sporazum je najbolja moguća poruka koju šaljemo - da Srbija jeste sigurno mesto za ulaganje i da sve više postaje vrlo značajna i najznačajnija investiciona destinacija u ovom delu sveta", istakao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Kako je objasnio, Sporazum je još jedna korak stvaranja potpunog pravnog ambijenta za unapređenje ekonomskih, privrednih i trgovinskih odnosa Srbije i Kanade.

"Ovaj sporazum stvara odličan pravni osnov i šalje vrlo jasnu poruku, pre svega kanaskim budućim investitorima da Srbija poštuje sve međunrodne pravne standarde u zaštiti prava ulagača i da je bezbedna za sve strane investicije", dodao je potpredsednik Vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.09.2014. 16:35
Kanada drustvo koje se raspada..............STA IMAJU ONI KOME STA DA PRICAJU?..............IMALI SU I ONI REFERENDUM NA KOME SE IZGLASALO OTCEPLJENJE A ONI GA PONISTISE!............SLUGE SOTONOVE PROCI CE VAM APETIT ZA OSVAJANJE SADA SLEDI SKOTSKA..............XAXAXAXAXAX..........I OD UJEDINJENOG KRALJEVSTVA SAMO OSTADE SRAMNO-GENOCIDNA ISTORIJA............CRNA MRLJA U SECANJIMA COVECANSTVA...............+ ENGLESKI DVOR DJAVOLIJA PECINA +
Ponedeljak 01.09.2014. 17:34
OTAVA, 18. marta 2008. (Beta-AFP) - Kanada je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, izjavio je u utorak kanadski ministar spoljnih poslova Maksim Bernijer. "Danas smo priznali Kosovo kao nezavisnu državu", rekao je Bernije u izjavi za kanadsku televiziju Si-Bi-Si i dodao da je u pitanju "jedinstven slučaj" koji ne može da se koristi kao presedan. Otava -- Kanada neće priznati rezultate referenduma na Krimu, a njen premijer Stiven Harper putuje u subotu u Ukrajinu. Kanada će uvesti nove sankcije protiv Rusije u konsultaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama i evropskim državama, kao odgovor na akciju u Ukrajini i obaranje malezijskog aviona na istoku Ukrajine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online