Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
30
Utorak 09.09.2014.
11:23
Srna A

“Srbiji niko ne može da naređuje“

Srbija, koja se nalazi na evropskom putu, slobodna je zemlja koju treba uvažavati i njoj niko ne može naređivati da ruši odnose sa Ruskom Federacijom, poručio je premijer Aleksandar Vučić.

Srbija nije, niti će uvesti sankcije Rusiji: Aleksandar Vučić
 

On je ponovio da Srbija nije uvela, niti namerava da uvede sankcije Rusiji, već, naprotiv, namerava da sarađuje sa Moskvom, posebno u oblasti energetike.

"Srpski i ruski narod su veoma bliski i imamo mnogo zajedničkih projekata", rekao je premijer Srbije za rusku agenciju "Intertas".

Vučić je rekao da mu je Njegova svetost patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej rekao da je stav Crkve da nije potrebno uvođenje sankcija Rusiji.

"Rekao sam mu, Crkva u Srbiji ne odlučuje, ali hvala vam na mišljenju. I veoma je važno da znamo šta Crkva misli", rekao je Vučić.

Govoreći o projektu "Južni tok" Vučić je naglasio da je Srbija imala "prilično teške uslove", ali da je zahvaljujući želji predsednika Rusije Vladimira Putina "brzo i lako postignut dogovor".

On je ocenio da u realizaciji projekta izgradnje gasovoda "Južni tok" ne zavisi sve od Srbije, već i od Rusije i Evropske unije.

"Ne može `Južni tok` početi na granici Srbije i Bugarske i završiti se na granici Srbije i Mađarske. On treba da prođe kroz Bugarsku, Mađarsku, Austriju i sve ostale zemlje. Srbija je svoj posao uradili na odgovarajući način, a ostalo zavisi od drugih", rekao je Vučić.

Srpski premijer istakao je da će važan događaj, ne samo za Srbiju, već i za rusko-srpske odnose, biti predstojeće obeležavanje 70 godina od oslobođenja Beograda od fašističkog okupatora.

"Jugoslovenske snage, pre svega srpske, uz veliku, ogromnu podršku i pomoć Crvene armije, oslobodile su Beograd 20. oktobra 1944. To je bila jedna od naših velikih istorijskih pobeda", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.09.2014. 11:28
Kakav bezobrazluk. Uvjek prica da Srbiji niko ne moze da naredjuje, a svaki uslov i ucjenu koje stignu od Zapada prihvati odmah bez pogovora .
Utorak 09.09.2014. 11:28
Ovo lici na "Niko ne sme da vas bije!".
Utorak 09.09.2014. 11:29
Ha,ha,ha..pa on je dobar zabavljac.Pa mi nismo nezavisna drzava,mi smo prcija zapadnih pedofila i lopova.Sta ce Vucicu recu baka Merkelova kada cuje njegovu epohalnu izjavu.Eee moj Vucicu,imas srecu sto je narod kao drogiran pasivan pa cuti,zato vi svi politicari decenijama ga unistavate i pokradoste drzavu Srbiju i jos niko nikada nije bio osudjen i robijao,ova Srbija je raj za vas.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online