Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 14.09.2014.
16:39
Beta A

Vlada odlučuje o minimalnoj ceni rada

Vlada Srbije odlučiće o minimalnoj ceni rada, jer predstavnici sindikata i poslodavaca na današnjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta nisu postigli dogovor.

Zbog izostanka dogovora, Vlada Srbije će samostalno doneti odluku
 

Predsednik sindikata Nezavisnost Branislav Čanak i predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković rekli su agenciji Beta da do dogovora nije došlo, i da će odluku, po zakonu, o visini minimalne cene rada doneti vlada.

Unija poslodavaca će prihvatiti odluku o minimalnoj ceni rada koju Vlada Srbije donese, rekao je Atanacković.

Predstavnici sindikata tražili su da se minimalna cena rada u Srbiji sa sadašnjih 115 poveća na 137,9 dinara, čemu se protivi Unija poslodavaca, koja smatra da bi to ugrozilo privredu.

"Vlada će sigurno sutra doneti odluku, pošto je rok 15. septembar da donese definitivni stav o tome. Poslodavci su rekli da će prihvatiti to što vlada bude rekla bez ozbira što ne odustaju od stava da u situaciji u kojoj je privreda ne treba povećavati minimalnu cenurada", kazao je Čanak.

Atanacković je naveo da bi Unija poslodavaca želela da se, kada bi bilo moguće, sve zarade povećaju, ali da smatra da je to nemoguće.

"Smatramo da je to nemoguće. Želim da kažem da bismo voleli kada bi bilo moguće povećati sve zarade. U ovom ekonomskom trenutku, nemoguće je da korekcija ne izazove probleme u privedi, gašenje privrednih subjekata", kazao je Atanacković.

On je dodao da Unija poslodavaca nije postigla dogovor sa sindikalcima s obzirom da će ove godine doći do pada bruto domaćeg proizvoda i da se stagnacija BDP-a očekuje naredne godine.

Takođe, Unija psolodavaca smatra da, kako je rekao, nema mesta povećanju minimalne zarade kada se očekuje smanjivanja zarada u javnom sektoru.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.09.2014. 17:58
Neradnici , Lopurde i izdajnici, odlucuju o minimalnoj ceni rada ! Pa nazdravlje Srbijo !
Nedelja 14.09.2014. 17:16
Vucic odlucuje,a poserko dupeuvlakaci cute narocito Dacic.Vucicu,odluci da bude umesto zime leto molim te,ti to mozes ako hoces,provizije nema.
Nedelja 14.09.2014. 18:20
ODLUKA JE SLEDECA. PODICI CENU RADA I TAKO OTIMATI PRIVATNOM SEKTORU JER JE ON NAJVECI POSLODAVC DA SE NAMIRI DRZAVNA AZDAJA. SAMO VI PENZOSI CUTITE I CEKAJTE.I PROCI CETE KAO I PRIVATNI SEKTOR. POCECETE DA SE GASITE KO S.T.R.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online