Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 15.09.2014.
14:09 >> 16:02h
Vestionline, Beta A

Urušilo se brdo, srušena dva mosta: Tekija i Kladovo odsečeni od sveta!

Kladovo je od ponedeljka ujutru odsečeno od sveta, jer su obilne padavine prouzrokovale bujice koje su sa obronka planine Miroč srušile dva mosta koja iz Negotina vode ka ovom gradu. Zbog rušenja mostova, ali i činjenice da se s druge strane Tekije urušilo brdo, i stanovnici ovog mesta takođe su izolovani od sveta.

Meštani Tekije uputili su apel za pomoć zbog katastrofalne situacije u kojoj se nalaze, a naša čitateljka Slađana Bolbotinović poslala nam je fotografije sa lica mesta.
 

Marić: Potrebna evakuacija 20 ljudi

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić izjavio je da je u selu Površka kod Kladova zbog obilnih kiša i bujičnih reka s brda potrebna evakuacija 20 ljudi i izrazio očekivanje da će evakuisanje helikopterom biti moguće čim vremenski uslovi to dozvole.

"Radimo na tome da čim vremenski uslovi dozvole helikopterom MUP-a oni budu evakuisani. Nema nastradalih i niko nije životno ugrožen, ali je Kladovo praktično odsečeno od sveta u ovom trenutku, osim sa rumunske strane", rekao je Marić za agenciju Beta.

On je istakao da je, pored Kladova, najkritičnije u Majdanpeku i Negotinu, gde su proglašene vanredne situacije.

"Takvo će stanje potrajati do sutra kada se očekuje poboljšanje vremena. Što se tiče velikih reka i onog što se dešava u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Srbiji ne preti takva vrsta opasnosti", naveo je načelnik.

Srušena dva mosta, Kladovo ostalo izolovano

"Preživljavamo pravu katastrofu jer su se mostovi u selima Milutinovac i Velesnica, koji vode iz Negotina ka Kladovu, srušili, a ugrožen je i most ka selu Grabovica", rekao je predsednik opštine Kladovo Radovan Arežina.


U međuvremenu, zbog poplava je u selu Grabovica već počela evakuacija jednog dela stanovništva.


"Pitanje je koliko će Grabovica izdržati, jer su pumpe koje rade za 'Đerdap 2' potopljene. Očekujemo možda i najgori scenario, a to je da celo selo bude potopljeno. Potopljena je škola, Mesna zajednica, prodavnice", rekao je Arežina.


U dosadašnjem toku nepogode nisu zabeležene ljudske žrtve.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.09.2014. 16:17
занимљиво је то, како Природа води рачуна, кад већ људи неће.. Прво гласате за вучића, па вам река однесе кућу ? Па ви "браћо" гласајте поново...
Ponedeljak 15.09.2014. 14:30
TUGA . OVIM MUČENICIMA NIKO NEĆE POMOĆI .MOŽDA ĆE SE NEKO SLIKATI ALI POMOĆI NEĆE . TO SE DO SADA POKAZALO U FEKETIĆU , OBRENOVCU ...
Ponedeljak 15.09.2014. 16:05
Najbitnije da je olos zavrsio poslove zvane izbori u Majdanpeku, sad ko ih jebe sve tamo, i njih i ceo njihov okrug od 200km.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online