Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 20.09.2014.
13:57
Srna A

Vučić: Odnos Srbije i Srpske sve bolji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što je gotovo u svim oblastima društvenog života postignut napredak u odnosima Srbije i Srpske u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama.

Sporazum o specijalnim paralelnim vezama: Premijeri Željka Cvijanović i Aleksandar Vučić
 

"Mnogo stvari koje se tiču konkretnog života običnih ljudi uspeli smo da napravimo boljim", rekao je Vučić novinarima posle zajedničke sednice vlada Srbije i Srpske u Beogradu.

Navodeći kao primer saradnju u okviru telekomunikacija i pošta, Vučić je izrazio nadu da će za nekoliko meseci operativno biti provedena mogućnost da nema rominga na teritoriji pet zemalja - Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što će biti direktna korist za sve građane ovih zemalja.

Premijer Srbije je naveo da je danas u Beogradu razgovarano i o pitanjima u okviru ministarstava finansija, kao i rešavanja problema osiguranja i prekograničnog osiguravanja sa Narodnom bankom Srbije.

Vučić je istakao da je razgovarano i o svim infrastrukturnim projektima i da je konstatovano da se sve što je dogovoreno u vezi sa mostom Bratunac-Ljubovija odvija planiranim tokom, te da bi mogle biti pojačane aktivnosti na izgradnji pruge Priboj-Rudo, čime nisu sasvim zadovoljni ni on, ni premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

On je dodao da postoji još nekoliko stvari gde će biti rešeni problemi, kao što su pitanja staničnih usluga i linijski autobusa u Srbiji i Srpskoj. Vučić je rekao da je na današnjoj sednici Vlada Srbije od Vlade Srpske dobila izveštaj o tome kako se novac građana Srbije troši u Srpskoj za dve škole u Doboju i Šamcu.

POVEZANE VESTI

Subota 20.09.2014. 14:28
+ SRBSKA I SRBIJA JEDNA ZEMLJA-JEDAN KROV ZA SVE SRBE-SVE SRBE IZ SRBSKE CRNE GORE-SRBSKE KRAJINE-SRBSKE MAKEDONIJE + + SRBSKI BALKAN OD PAMTIVEKA BIJO SRBSKI I BICE OPET-OD GERMANIJE DO GRCKE SVE SRBSKA PREZIMENA-SRBSKI JEZIK KULTURA TRADICIJA I OBICAJI + + NIKADA NI JEDNO PARCE ZEMLJE NECE BITI PREDATO KONVERTITSKOM SLJAMU I NJIHOVIM NACISTICKO-OSMAJLIJISKIM SPONZORIMA + + FASISTE IZ eU I NJIHOVA LJUTA NATOVSKA PASCAT BICE ELIMENISANA OD RUSSKE FEDERACIJE + + SRBSKA RASSSA U USPONU 2014 +
Subota 20.09.2014. 14:21
Cvijanovicka ! Dobro operi ruke da ne zaradis virus zapadnog krokodila ovaj Nila.
Subota 20.09.2014. 15:35
Република Србија и Република Српска су два плућна крила једног организма а река Дрина кичма тог организма. Неприродно је имати боље односе са даљним рођацима него ли са рођеном браћом! Нарочито у смутна времна као ово наше време што је!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online