Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Nedelja 21.09.2014.
14:05
Beta A

"Što baš ja na čelu prajda?"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u nedelju da bi za spoljnopolitičku poziciju zemlje bilo dobro da bude održana Parada ponosa, ali da on "ne zna" zašto bi on bio na čelu kolone tokom tog dogadjaja.

Ne postoji jedinstvena politika EU oko Parade ponosa: Ivica Dačić
 

Dačić je rekao da "oko toga ne postoji jedinstvena politika Evropske unije" i da postoje zemlje EU gde to "nikada nije bilo održano, niti će biti održano", ali je na pitanje novinara u kojim to članicama EU nije bila održana Parada ponosa, on odgovorio da ne poznaje tu oblast.

"Ja nisam poznavalac te oblasti, ali nisu... jednostavno se ne razmišlja ni o zemljama nekim, koje su kandidati, o tom dogadjaju", rekao je Dačić.

Od zemalja kandidata za članstvo u EU Parade ponosa su održane s problemima u Albaniji, Crnoj Gori i Srbiji, dok se na istambulskom Prajdu okuplja više desetina hiljada ljudi. Dačić je na konferenciji za novinare povodom predstojećeg zasedanja Generalne skupštine UN upitan da li bi stao na čelo kolone na Paradi
ponosa, na šta je on odgovorio: "Teško da bih ja bio na čelu kolone i ne znam zašto bih to uradio".

Na ponovljeno pitanje da li bi stao na čelo kolone kao potpredsednik vlade, on je odgovorio: "'Oćete vi da stanete? (Potvrdan odgovor novinarke). Pa, naravno,
izvolite samo, nije problem. Znači, nikakav problem nije. Ja se inače zalažem da postoji konsenzus oko toga. Nema dilema, ja se zalažem za održavanje tog skupa i mislim da bi s aspekta spoljnopoltičkog interesa zemlje bilo dobro da taj skup bude održan".

Dačić je rekao da Srbija treba da poštuje zakone o zabrani diskriminacije i jedini uslov za to jeste rizik koji postoji, i da održavanje Parade ponosa zavisi od bezbednosne procene.

Na pitanje šta država radi iz godine u godinu pošto se Parada ponosa zabranjuje svaki put iz istog razloga, Dačić je rekao da ne može da odgovara na pitanja koja nisu u njegovom resoru, ali da je reč o dogadjajima koji "traže posebne bezbednosne mere".

"Teško je to sprečavati i raditi tokom godine, jer znate, mnogi od onih koji su bili privedeni za vreme prvog Prajda do sledeće godine su već bili pušteni. I to je sada pitanje za celu državu", rekao je potpredsednik Vlade.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.09.2014. 14:10
Na čelo PEDRSKE KOLONE jer te smatraju svojim kao i VUČIĆA . CIGANIJA JE SINOĆ NA STADIONU POSLALA JASNU PORUKU KOJU PODRŽAVA SAV PORODIČNI BEOGRAD . NEMOJTE PEDERI DA SE RUGATE PORODIČNIM LJUDIMA NE TRAŽITE ĐAVOLA . IMATE VREMENA OTKAŽITE TU BRUKU NA VREME I POKAŽITE DA VOLITE BEOGRAD . KREŠITE SE KAO I DO SADA PO KUĆAMA I STANOVIMA I NIKO VAS NEĆE DIRATI . RUGANJEM NA ULICAMA PREUZIMATE RIZIK ZA POSLEDICE KOJE ĆE SIGURNO NASTATI . URAZUMITE SE .
Nedelja 21.09.2014. 14:21
Dačić je najzaslužniji da bude na čelu parade tu čast nemoj da mu neko oduzme. Hoćeš NOBELOVU nek ti je daj na paradi.
Nedelja 21.09.2014. 16:05
Zato sto si najveci PEDER
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online