Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 21.09.2014.
19:40
b92.net A

"Obnova poplavljenih kuća pre zime"

Obnova kuća koje su uništene u nedavnim bujičnim poplavama na istoku zemlje mogla bi biti završena mnogo brže nego što je to bilo u maju, kaže Marko Blagojević.

Kuće uništene u majskim poplavama gotove do zime: Marko Blagojević
 

Izdavanje rešenja domaćinstvima čije su kuće oštećene u majskim poplavama sada teče neometano, a isplata materijalne pomoći se privodi kraju, dodao je direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević gostujući u Vestima na televiziji B92.

"Moji saradnici već koliko sledeće nedelje idu u posetu Kladovu koje je najviše stradalo u prošlonedeljnom nevremenu i mogli bismo da završimo posao mnogo brže nego što je to bilo u maju", rekao je Blagojević.

Direktor Kancelarije za obnovu je potvrdio da će svi građani čije su kuće oštećene u majskim poplavama biti u svojim domovima do zime i da više nema zastoja u izdavanju rešenja.

"Zastoja u izdavanju rešenja je bilo samo u početku, taj posao sada teče neometano. Mi smo zaključno sa petkom isplatili materijalnu pomoć za 11.400 domaćinstava čiji su stambeni objekti oštećeni u majskim poplavama i uz to isplaćujemo i materijalnu pomoć ljudima čije su kuće uništene u poplavama. Za sve to je bilo potrebno više od 2.700.000.000 dinara. Mi smo pri kraju tog posla. Sada smo na 80 odsto isplaćivanja materijalne pomoći onima čiji su domovi oštećeni u poplavama, a očekujemo da ćemo do kraja sledeće nedelje isplatiti 95 odsto pomoći domaćinstvima kojima su kuće oštećene u poplavama", rekao je Blagojević.

Blagojević je najavio i da će sledeće nedelje javnosti će biti dostupan spisak svih onih koji su dobili materijalnu pomoć po bilo kom osnovu i naglasio je da je tranparentnost jedna od najvažnijih komponenti ovog procesa.

Takođe, u oktobru će biti izrađena interaktivna mapa na kojoj će moći da se vidi svaka intervencija, bilo da je materijalna pomoć ili neki drugi radovi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.09.2014. 22:18
Ako tako kaže osvedočena gejačina iz vučićevog jata,koji,eto ne prestaje da zabija nož u leđa Srbiji,budale izvolite pa mu verujte..U ''vladi'' Srbije 8-morica ministara su pripadnici gej populacije,a njihov sabrat marko blagojević dolepršao je u njihovo jato kao brojač para
Nedelja 21.09.2014. 23:02
strasno ko se sve uvukao u vlast. ovaj ce da obnavlja nesto.
Nedelja 21.09.2014. 23:45
Ovaj Smrad radi za CIA-u!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online